17:35 19.06.2018

Денісова підготувала листа до Москалькової з проханням сприяти в її відвідуванні українських політв'язнів у РФ

2 хв читати
Денісова підготувала листа до Москалькової з проханням сприяти в її відвідуванні українських політв'язнів у РФ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова підготувала листа своїй російській колезі Тетяні Москальковій з проханням посприяти в її відвідуванні українських політв'язнів РФ Володимира Балуха, Олега Сенцова, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка.

"У рамках останніх домовленостей з російською стороною ми підготували свій лист і вже повезли в офіс уповноваженого РФ", - повідомила Людмила Денісова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

У листі, сканкопію якого українських омбудсмен оприлюднила на своїй сторінці в Фейсбук, вона висловлює стурбованість станом здоров'я українських громадян, що містяться в пенітенціарних установах РФ і оголосили безстрокове голодування, а саме Володимира Балуха (93 день голодування), Олега Сенцова (37 день) Станіслава Клиха (12 днів) і Олександра Кольченка (припинив голодування, але втратив 8 кг).

"За наявною у мене інформацією, їх стан здоров'я погіршується. Нині у мене немає докладної інформації про стан здоров'я зазначених громадян. З огляду на вищевикладене, прошу Вас сприяти у відвідуванні мною Балуха В., Сенцова О., Клиха С. і Кольченка О. з метою моніторингу дотримання їхніх прав на належну медичну допомогу ", - сказано в листі уповноваженого Верховної Ради, адресованому Т.Москальковій.

Одночасно Л.Денісова обіцяє забезпечити своїй російській колезі синхронне відвідування 4 громадян, яких тримають в ув'язненні на території України "відповідно до заявленого списку".

Раніше в цей день Т.Москалькова за підсумками зустрічі з Л.Денісової оприлюднила заяву, в якій вказувалося, що омбудсмени затвердили дорожню карту відвідування ув'язнених двох країн.

"Попри складну інформаційну та гуманітарну обстановку, що склалася навколо процесу наших домовленостей, під час особистої зустрічі нам вдалося виробити і затвердити дорожню карту, засновану на принципах взаємності, синхронності та паритетності відвідувань", - ідеться в заяві Т.Москалькової, поширеній за підсумками зустрічі у вівторок.

Російський уповноважений повідомила, що обмінялася з Л.Денісовою списками 34 громадян, яких омбудсмени хочуть відвідати в місцях позбавлення волі, і обговорила графік взаємних візитів.

"Ми звертаємося з листами про взаємне відвідування чотирьох ув'язнених за вибором кожного боку", - додала Т.Москалькова.

У понеділок, 18 червня, омбудсмени двох країн провели першу зустріч, на якій домовилися про принципи відвідування ув'язнених. У вівторок Л.Денісова заявила, що досягнуті раніше домовленості не виконані, призначені нові переговори омбудсменів України і Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА