16:09 30.07.2018

Порошенко подякував Горбуліну за роботу на чолі НІСД і заявив, що той залишається частиною його команди

2 хв читати
Порошенко подякував Горбуліну за роботу на чолі НІСД і заявив, що той залишається частиною його команди

Президент України Петро Порошенко подякував Володимиру Горбуліну за роботу на посаді директора Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД), з якої його було звільнено в понеділок.

"Вдячний Володимиру Горбуліну за величезний внесок у розвиток України, який він зробив на посаді директора Національного інституту стратегічних досліджень. Щасливий, що Володимир Петрович продовжує працювати на благо України", - написав П.Порошенко на своїх сторінках у соцмережах Facebook і Twitter.

"Ви завжди будете достойною частиною моєї команди, й Ваша думка завжди важлива для мене", - додав глава держави.

Як повідомлялося, П.Порошенко в понеділок призначив заступника голови адміністрації президента Ростислава Павленка директором НІСД і звільнив з цієї посади В.Горбуліна у зв'язку з переходом на роботу до Національної академії наук України.

Національний інститут стратегічних досліджень створено указом президента України від 4 березня 1992 року. Указом від 16 грудня 2002 року інститут підпорядковано президенту України, визначено базовою науково-дослідною установою аналітико-прогнозного супроводу діяльності глави держави.

В.Горбулін - український політик. Доктор технічних наук (1994), професор (1995), академік Національної академії наук України (1997). У 1992-1994 рр. - генеральний директор Національного космічного агентства України. Член Міжнародної академії астронавтики. З серпня 1994 року - секретар Ради національної безпеки при президентові України, з жовтня 1994 р., потім з березня 2000-го - радник президента України з питань національної безпеки.

Лауреат державної премії України в галузі науки та техніки (2002), лауреат державної премії СРСР в галузі науки та техніки (1990), лауреат премії НАН України ім. М.Янгеля (1988). Заслужений машинобудівник України (1994).

26 червня 2014 року він був призначений радником П.Порошенка, а 5 серпня того ж року - радником президента - директором Національного інституту стратегічних досліджень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА