17:23 30.07.2018

Представники ОРДЛО свідомо гальмують переговори щодо переведення засуджених на підконтрольну територію України

2 хв читати
Представники ОРДЛО свідомо гальмують переговори щодо переведення засуджених на підконтрольну територію України

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що представники окремих районів Донецької та Луганської областей свідомо затягують переговори про передання засуджених, які відбувають покарання на не підконтрольній уряду України території та виявили бажання перевестися до інших пенітенціарних установ.

"Окупаційна влада псевдореспублік "ЛДНР" свідомо гальмує процес переговорів щодо передачі засуджених. Їхні так звані омбудсмени вимагають, щоб президент України особисто підтвердив повноваження Вячеслава Петльованого, якого було визначено моїм представником на цих переговорах. І це незважаючи на те, що про таке рішення неодноразово було повідомлено координатору гуманітарної підгрупи на мінських переговорах Тоні Фрішу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона також зазначила, що В.Петльований неодноразово обговорював і надсилав листи главі Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоні Фрейзер щодо передання засуджених осіб із непідконтрольною на підконтрольну уряду територію України.

Л.Денісова повідомила, що представники громадської організації "Донбас-SOS" Наталія Мельник та Анатолій Ягін повідомили їй, що їм, як і омбудсмену, надходять заяви від засуджених, які перебувають у місцях позбавлення волі на території непідконтрольних територіях Донбасу, а також від їхніх родичів, котрі просять перемістити їх на підконтрольну територію для подальшого відбування покарання.

Омбудсмен висловила сподівання, що ситуація може зрушитися з місця на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України, запланованому на 22 серпня. "Очікуємо 22 серпня, коли відбудеться наступна зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську", - написала вона.

"Продовжуємо співпрацювати з усіма, хто може допомогти повернути наших хлопців на територію, підконтрольну уряду України", - додала Л.Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА