16:24 08.08.2018

РФ застосовує проти України спектр методів невійськового характеру

2 хв читати
РФ застосовує проти України спектр методів невійськового характеру

Міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш зазначає, що Російська Федерація більше не намагається впливати на українське суспільство за допомогою прямої пропаганди, однак перейшла до прихованої інформаційної діяльності, поволі нав'язуючи потрібну їй точку зору.

"Те, що українське суспільство навчилося відрізняти - це пряма пропаганда, прямолінійна, з проросійськими меседжами. Але росіяни вже змінили тактику: давно вже це не пряма, а прихована інформаційна діяльність на території України. Тобто, це вже не такі меседжі, які сприймає суспільство, а це вже більш тонкі, які схиляють суспільство до певної думки, а не прямо нав'язують її", - сказав В.Черниш у бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також міністр розділив пропагандистські зусилля Росії в Україні на дві категорії: підтримка тих, хто, на думку Москви, має прийти до влади в Україні, а також дискредитація тих, кого вони не хочуть бачити при владі.

В.Черниш зазначив, що паралельно з військовими методами впливу і тиску на Україну РФ застосовує комплекс інших дій - невійськового характеру, зокрема застосування економічних санкцій, використання дипломатії для схиляння до необхідної їй позиції країн світу, підтримка бізнесу, що симпатизує Росії, використання системи неурядових організацій проросійської спрямованості і релігійних організацій, а також діяльність розвідувальних органів.

"Також дуже серйозно наукова машина Російської Федерації працює на вивчення проблем України. Я абсолютно переконаний, що наукових і експертних установ Росії, які займаються Україною, більше, ніж у самій Україні. Дуже багато робить їхній Національний інститут стратегічних досліджень", - висловив упевненість він.

За словами В.Черниша МінТОТ проводить щомісячний моніторинг таких невійськових дій РФ в Україні.

"Ми в міністерстві зафіксували за червень, як мінімум, 450 таких дій, або випадків вандалізму, чи конфліктів, які так чи інакше використовує Російська Федерація для ескалації протистояння всередині нашого суспільства", - додав керівник міністерства.

Повний текст бліц-інтерв'ю з В.Чернишом буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА