16:49 13.09.2018

Підозра міністру інфраструктури Омеляну є політично мотивованою, заявили в "Народному фронті"

2 хв читати
Підозра міністру інфраструктури Омеляну є політично мотивованою, заявили в "Народному фронті"

Партія "Народний фронт" заявляє, що підозра, оголошена Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, є політично мотивованою, і право на боці міністра.

"Сміховинність так званих звинувачень щодо міністра інфраструктури Володимира Омеляну очевидна навіть для першокурсника юридичного факультету. Зміст підозри, яку вручено члену Кабінету Міністрів, є свідченням того, що міністр - законослухняний громадянин", - зазначено в заяві партії у четвер.

У "Народному фронті" нагадують, що політично мотивоване слідство проти В.Омеляна тривало півтора року, а сам міністр "не зробив жодного правопорушення за весь час його перебування на посаді." Жодного факту лобіювання, жодного факту хабара, жодного факту конфлікту інтересів слідство за півтора року не встановило, тому що їх немає", - наголошується в заяві.

"Народний фронт" переконаний, що "право на боці міністра інфраструктури, і цю позицію захищатимуть усіма законними методами в судових інстанціях"

"Також ми переконані, що внесення завідомо порожньої підозри має політичні цілі: з одного боку, дискредитація уряду і міністра, а з іншого - намагання НАБУ зупинити падіння рівня довіри українців до новоствореного антикорупційного органу...Ми закликаємо керівництво НАБУ позбутися політичних амбіцій, припинити дискредитацію боротьби з корупцією, почистити власні лави від політиканів, корупціонерів із посвідченнями детективів НАБУ і просто безглуздих і некваліфікованих співробітників", - заявили у партії.

"Народний фронт" також звертається до партнерів з країн "Великої сімки" із закликом "надати об'єктивної оцінки ганебним сигналам політизації антикорупційних органів".

Раніше цього дня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили міністру інфраструктури В.Омеляну про підозру у незаконному збагаченні та недекларуванні майна.

Як повідомила прес-служба НАБУ 13 вересня міністру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу міністр інфраструктури В.Омелян пов'язує підозру в незаконному збагаченні, пред'явлену йому НАБУ, із проведеними ним реформами, початком виборів у країні, справою Миколи Мартиненка, що НАБУ веде вже кілька років поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА