18:16 04.10.2018

Дунаєв розцінює як політичне замовлення спробу зняти з нього депутатську недоторканність

2 хв читати
Дунаєв розцінює як політичне замовлення спробу зняти з нього депутатську недоторканність

Народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Сергій Дунаєв вважає спробу зняти з нього депутатську недоторканність політично мотивованою.

"Я вважаю це політично мотивованим більшою мірою. Хотів би побажати Антикорупційній прокуратурі, НАБУ виконувати насамперед норми закону й не виконувати політичних замовлень", - сказав він журналістам у четвер після того, як Верховна Рада не підтримала подання генерального прокурора Юрія Луценка про зняття депутатської недоторканності.

Нардеп також зазначив, що задекларував "материнську" компанію, яка, за його словами, "є в подальшому засновником інших підприємств, підтверджена активами, й цей висновок зробило НАЗК".

Раніше в четвер Верховна Рада не підтримала зняття недоторканності з народного депутата С.Дунаєва. За надання згоди парламентом на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності проголосували 125 народних депутатів за мінімально необхідних 226 голосів для ухвалення позитивного рішення.

Раніше на засіданні регламентного комітету парламенту генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують правопорушення, передбачене ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

За словами Ю.Луценка, слідство вважає, що нардеп при цьому порушив вимогу ст.46 закону і зазначив завідомо недостовірні відомості.

Генпрокурор уточнив, що С.Дунаєв у декларації за 2015 рік не зазначив інформацію про всі корпоративні права, які належать членам його сім'ї, та юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником або контролером яких він є.

"Відомості про вартість частки в статутному капіталі суб'єктів господарської діяльності відрізняються від достовірних, на думку НАБУ, на суму 168 221 916 грн", - сказав Ю.Луценко.

Він додав, що нардеп у декларації назвав усі фірми, які належать йому як бенефіціару, але не назвав дочірні фірми, що належать "материнським" бізнес-структурам.

Парламентський комітет з питань регламенту визнав законним подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності С.Дунаєва, проте зазначив, що до обґрунтування є зауваження.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА