18:42 01.11.2018

Мусій назвав включення до санкційного списку РФ визнанням його заслуг перед Україною

2 хв читати
Мусій назвав включення до санкційного списку РФ визнанням його заслуг перед Україною

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Олег Мусій гадає, що потрапив до санкційного списку РФ через антимосковську позицію, і вважає своє включення до санкційного списку визнанням його заслуг перед Україною.

"Для мене це було очікувано. У мене по життю, а особливо під час та після Революції гідності була чітко задекларована публічна послідовна антимосковська позиція та ставлення до Росії як країни-терориста", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас О.Мусій вважає за неправильне, що до санкційного списку потрапили політики, а не лише представники бізнесу. "Єдине мені незрозуміло, чому до санкційного списку потрапили політики, а не люди, які ведуть бізнес", - сказав він.

Політик також заявляє, що не має ніяких економічних відносин із РФ, та називає своє включення до списку визнанням заслуг перед Україною.

"У мене ніколи ніяких відносин економічних із Росією не було і немає, я не бізнесмен, я громадський і політичний діяч. Це свого роду визнання моїх заслуг перед Україною", - сказав він.

Водночас О.Мусій вважає, що санкції не перешкоджатимуть його депутатській діяльності, зокрема й у разі потреби участі в переговорах із РФ.

"Доки Росія не звільнить усіх політв'язнів і всі українські території, мені розмовляти з країною-терористом ні про що. Я не є прибічником переговорів із РФ і вважаю, що потрібно було повернутися до питання Будапештського меморандуму та негайного виконання і застосування санкцій проти Росії всіма країнами світу - санкцій у розрізі Будапештського меморандуму. Я прибічник повернення ядерної зброї в Україну, розбудови сильної армії та сильної економічної країни. Вважаю, що підприємства, власники яких є громадянами Росії, мають бути націоналізовані Українською державою, а московська церква - абсолютно заборонена на території України", - сказав депутат.

Як повідомлялося, санкції РФ стосовно України поширюються на 322 фізичні особи та 68 юросіб. Стосовно юридичних і фізичних осіб, що потрапили до списку, та підконтрольних їм організацій застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ та заборона на виведення капіталу за межі Росії.

Низка українських фармацевтичних компаній, їхні власники та деякі депутати, що входять до парламентського комітету з охорони здоров'я, а також в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун внесені до санкційних списків РФ.

Повний список фізичних осіб і підприємств, що підпали під санкції РФ, розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА