14:20 07.11.2018

Омелян сподівається, що 15 листопада йому повернуть його закордонні паспорти

2 хв читати
Омелян сподівається, що 15 листопада йому повернуть його закордонні паспорти

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що 15 листопада, після завершення терміну дії зобов'язань у рамках розслідування справи щодо нього, слідство Національного агентства із боротьби з корупцією (НАБУ) поверне його паспорти.

"Як ви знаєте, вчора було завершено досудове розслідування, зараз відкрито доступ до матеріалів, будемо оцінювати", - сказав В.Омелян журналістам у середу.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть продовжені зобов'язання, які діють щодо нього, міністр сказав: "Як мені повідомив детектив, 15 листопада закінчуються всі обмеження і мені повернуть усі закордонні паспорти".

Уточнюючи, чи означає це, що антикорупційні органи не звертатимуться удруге для продовження терміну зобов'язань, В.Омелян сказав: "Наскільки мені повідомили, ні, але подивимося, тут нічого прогнозувати не можна".

Як повідомлялося, 13 вересня прес-служба НАБУ поінформувала, що В.Омеляну повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України. У свою чергу, сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, початком у країні підготовки до виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде вже кілька років.

Увечері того ж дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Крім того, він заявив про нібито співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем виступив міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також має прибувати до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками і здати закордонний паспорт. Рішення вступило в силу після його оголошення в залі суду.

16 вересня стало відомо, що НАБУ дозволило підозрюваному В.Омеляну виїжджати у закордонні відрядження. Зокрема міністр відвідав Німеччину.

19 вересня Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури В.Омеляна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА