10:17 07.12.2018

Порошенко: Москва продовжить агресивно діяти стосовно Заходу

2 хв читати
Порошенко: Москва продовжить агресивно діяти стосовно Заходу

Росія має небезпечну кількість кораблів у Чорному морі, що може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії і Туреччині, заявив президент України Петро Порошенко

"Останні події безпосередньо впливають на безпеку всього НАТО. Нині Росія має загрозливу кількість морських кораблів у Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО - Румунії, Болгарії та Туреччині. І це може бути лише початком", - написав П.Порошенко у своїй статті для газети The New York Times, повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю.

Президент також акцентував увагу на значній присутності Росії у Балтійському морі.

"Нещодавно російські бійці були перехоплені не вперше над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом "Північний потік-2", який будує Росія через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?", - наголосив він.

П.Порошенко зазначив, що мета Росії очевидна: вона хоче повернутися до тієї епохи, коли майно та землю вилучали силою, і після України Москва продовжить також діяти і стосовно Заходу, "наскільки світ дозволить". "Демократичні країни повинні зробити вибір: виступати за те, що є правильним, або продовжувати умиротворення президента Володимира Путіна. Якщо історія і навчила нас чогось, так це того, що заспокоєння має смертельні наслідки", - написав він.

Водночас П.Порошенко зазначив, що, незважаючи на кремлівську пропаганду, президент Росії В.Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу.

"Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатись. Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використав тверду валюту, якою торгує Кремль, - силу? Росія використала хімічну зброю в Британії; здійснювала кібератаки на Заході; обстрілювала мирних жителів у Сирії та розв'язала війну у Східній Україні. Чи не час вже діяти?", - наголосив президент.

П.Порошенко нагадав, що президент США Дональд Трамп "продемонстрував справжнє лідерство", скасувавши свою зустріч із В.Путіним на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині через захоплення Росією кораблів і матросів.

"Ми отримали відчутну підтримку Білого дому та Конгресу, включаючи оборонне озброєння, сильніші санкції та надійніші американські постачання енергоресурсів. Разом партнери з обох боків Атлантики можуть надалі підвищувати ціну для Росії за погрози нашій колективній безпеці", - наголосив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА