17:13 20.02.2019

Кабмін затвердив Стратегію розвитку національної системи крові

2 хв читати
Кабмін затвердив Стратегію розвитку національної системи крові

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив Стратегію розвитку національної системи крові на період до 2022 року з подальшим доопрацюванням.

Стратегія передбачає реорганізацію служби крові на трьох рівнях - національному, регіональному та госпітальному. Реорганізація на національному рівні передбачає створення Трансфузіологічного центру, що здійснюватиме функції управління та моніторингу системи крові; на регіональному рівні - створення 11 центрів крові, які будуть централізовано заготовляти, тестувати, переробляти, зберігати та розподіляти донорську кров та її компоненти; на госпітальному - створення 385 лікарняних банків крові у складі закладів охорони здоров'я.

Для розроблення цієї стратегії Мінохорони здоров'я створило координаційну робочу групу експертів, яка здійснювала розрахунки відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомила прес-служба МОЗ, до 2022 року запрацюють нові механізми фінансування й управління, що відповідають загальним принципам трансформації усієї системи охорони здоров'я - безпеці, доступності, підзвітності, інноваційності та фінансовій ефективності.

Згідно з повідомленням, розвиток системи крові в Україні базуватиметься на безоплатному добровільному донорстві крові. Також буде введено єдиний національний реєстр донорів та електронну медичну інформаційну систему в установах системи крові та закладах охорони здоров'я для оперативного контролю обігу компонентів крові.

Фінансування системи здійснюватиметься з кількох джерел: державного та місцевих бюджетів, коштів міжнародних партнерів, а також за рахунок механізмів державно-приватного партнерства. Загалом реалізація запропонованої стратегії оцінюється приблизно в 6,5 млрд грн до 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА