18:26 01.03.2019

Аваков не має наміру вибачатися за інформацію про виборчі "сітки" Порошенка

2 хв читати
Аваков не має наміру вибачатися за інформацію про виборчі "сітки" Порошенка

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не має наміру просити вибачення за оприлюднену ним інформацію про виборчі "сітки" кандидата в президенти, нинішнього глави держави Петра Порошенка.

"Слідство діє незалежно від того, що думають політики. Вибачатися за мою роботу? Ніколи. Хочете висловити невдоволення діями міністра? Вносьте до парламенту заяву фракції про те, що треба відправити у відставку міністра Авакова, ставте питання на голосування - тоді я прийду до парламенту, надам аргументи і подивимося на результат", - сказав А.Аваков в інтерв'ю інтернет-виданню "The Бабель", оприлдненому в п'ятницю.

За його словами, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов допустив політичну помилку, зажадавши вибачень після оприлюдненої інформації про виборчі "сітки" П.Порошенка.

"Заява пана Герасимова трохи попахує шантажем - мовляв, не розслідуйте справи нашої партії. Ми розслідуватиме справи і партії Петра Порошенка, і партії Юлії Тимошенко, і навіть, Бог простить, партії Арсенія Яценюка - якщо надійде заява", - сказав А.Аваков.

Він зазначив, що міністр внутрішніх справ забезпечує процес виборів, зокрема відсутність фальсифікацій. "І якщо один із кандидатів у президенти заявляє, що нардеп Сергій Березенко бере участь у підкупі виборців, то ми ведемо розслідування, і пан Березенко в ньому фігурує як потенційний порушник закону", - навів приклад глава МВС.

При цьому він наголосив, що процесуальний статус С.Березенка не визначено. "Розслідування встановить міру його участі - це нормальна ситуація для демократичного суспільства", - сказав А.Аваков.

Раніше А.Герасимов озвучив вимогу своєї фракції до А.Авакова спростувати заяви про підкуп виборців представниками "БПП" або надати відповідні докази.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА