19:51 29.05.2019

Друк бюлетенів не потребує проведення тендера

2 хв читати
Друк бюлетенів не потребує проведення тендера

Друк бюлетенів для голосування не потребує проведення тендерної процедури, оскільки вони є документами зі спеціальним рівнем захисту, повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Це документи зі спеціальним захистом... Гроші не друкуються за тендером. Бюлетені не друкуються за тендером. Паспорти не друкуються за тендером - це було б дивно", - сказав він під час засідання міжвідомчої робочої групи з напрацювання механізму закупівель для проведення позачергових виборів депутатів Верховної Ради в середу.

Нефьодов додав, що Мінекономрозвитку підготувало проект наказу, який спрощує процес закупівель для парламентських виборів-2019.

"Ми за зверненням АП ще 22-го числа розробили проект наказу, який пройшов узгодження ДРС, отримав висновок уповноваженого з прав людини. Щойно отримаємо узгодження і додаткові коментарі від ЦВК, ми це зробимо за один день", - сказав він.

За словами Нефьодова, кожна виборча дільниця може закупити, наприклад, урни для голосування без проведення тендерних процедур.

Як повідомлялося, 22 травня парламентарії відмовилися внести до порядку денного сесії законопроект №10319 авторства Зеленського про зміни до законів у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів та альтернативний йому проект закону №10319-1 авторства групи нардепів.

Також нардепам не вистачило голосів і для внесення до порядку денного сесії президентського проекту закону "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

Пізніше голова ЦВК України Тетяна Сліпачук заявила, що відомство не встигне підготуватися до позачергових виборів до ВР за чинною системою закупівель.

Водночас перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Максим Нефьодов зазначив, що чинний закон про держзакупівлі дає змогу вчасно здійснити закупівлі, необхідні для підготовки та проведення позачергових парламентських виборів, і не бачить підстав змінювати законодавство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА