11:35 18.09.2019

Порошенко не з'явився на допит до ДБР

1 хв читати
Порошенко не з'явився на допит до ДБР

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" у середу не з'явився на допит у Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Петро Порошенко не з'явився на допит. Повістку буде направлено повторно", - сказала журналістам у середу прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Вона пояснила, що йдеться про кримінальне провадження, яке стосується можливого зловживання службовим становищем, а також можливого втручання в діяльність суддів.

"Це кримінальне провадження періоду, починаючи з 2016 року, коли розпочалася судова реформа, під час якої суддів, у яких закінчувався п'ятирічний термін їхніх повноважень, президент своєчасно не змінив. Отже, вони отримували винагороду у вигляді своєї зарплати судді, що могло заподіяти державі певних збитків, оскільки за фактом вони судочинства не здійснювали", - зазначила прес-секретар ДБР.

Вона повідомила, що в рамках цього кримінального провадження вже розпочалися допити суддів. "Ідеться про понад тисячу суддів, яких допитають у рамках цього кримінального провадження", - розповіла прес-секретар.

Іванова наголосила, що ДБР направляє Порошенку повістки через апарат Верховної Ради, й нагадала, що, згідно з чинним законодавством, він має депутатську недоторканість.

Найближчі допити Порошенка заплановані на 27 вересня і 3 жовтня, але повторні повістки можуть направлятись і на інші дати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА