13:04 01.10.2019

Порошенко не прийшов до КНДІСЕ для проходження поліграфа

2 хв читати
Порошенко не прийшов до КНДІСЕ для проходження поліграфа

П'ятий президент України Петро Порошенко не з'явився у вівторок до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) для проходження дослідження на поліграфі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Порошенка викликали для проходження експертизи на 10:00 1 жовтня, але він не прибув до КНДІСЕ.

Представник інституту Юрій Ірхін розповів журналістам, що був офіційний лист із визначенням чіткого часу для проходження поліграфа. Водночас Ірхін зазначив, що такого роду дослідження не є обов'язковими.

"Це цілком добровільна справа", - сказав Ірхін, додавши: "Від Петра Олексійовича поки що не було жодних заяв (щодо проходження поліграфа або відмови - ІФ), тому що він не з'явився", - зазначив представник КНДІСЕ.

Він пояснив, що в цьому випадку інститут тільки забезпечує проведення експертизи, саму експертизу призначає орган слідства, в конкретному випадку - ДБР за рішенням суду.

Відповідаючи на запитання про те, чи може бути проведено експертизу в прямому ефірі, Ірхін сказав: "На жаль, судово-психологічна експертиза не передбачає проведення досліджень у прямому ефірі".

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит п'ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) із застосуванням поліграфа.

Порошенко заявив, що готовий відповісти на запитання із застосуванням детектора брехні в прямому ефірі на телеканалі "Прямий".

"Я не довіряю ДБР, їх керівництву. Я не вірю в об'єктивність і неупередженість слідства. Водночас на "Прямому" каналі, ті питання - а у мене є їх перелік - я готовий озвучити. Я готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на "Прямому" каналі", - сказав Порошенко.

ДБР розслідує низку кримінальних проваджень, в яких п'ятий президент України є свідком і викликається на допит.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА