12:56 21.10.2019

Гончарук про жарти "Кварталу 95" щодо підпалу будинку Гонтаревої: Сміятися над горем я нормальним не вважаю, але у нас демократична держава

2 хв читати
Гончарук про жарти "Кварталу 95" щодо підпалу будинку Гонтаревої: Сміятися над горем я нормальним не вважаю, але у нас демократична держава

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук не хотів би коментувати ситуацію з висміюванням студією "Квартал 95" пожежі в будинку екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої, а також вважає, що загоряння мають розслідувати українські правоохоронці, однак наголосив, що Україна - демократична держава, і кожен може жартувати так, як йому заманеться.

"Коментувати або давати оцінку про якість гумору я не дуже хотів би, як офіційний представник", - сказав Гончарук на брифінгу за підсумками засідання уряду в понеділок у Києві.

При цьому прем'єр додав: "Радіти та сміятися над горем я не вважаю нормальним персонально. Але я вважаю, у світі дуже багато сатиричних видань, команд, у яких дуже різний стиль, тому оцінювати гумор політику або державному чиновнику - це, на мою думку, поганий тон. У нас демократична держава і кожен має право жартувати, як йому вдається. Я думаю, що якщо це була б якась інша команда, а не команда "Кварталу 95", то цей гумор взагалі б оминули".

Він зазначив, що правоохоронні органи мають дати оцінку підпалу будинку Гонтаревої.

"Точно треба розібратися, хто винен, хто стоїть за цим і як сталося, що ця подія збіглася з візитом місії МВФ. Це важливіша подія, яку необхідно коментувати", - сказав Гончарук.

Прем'єр зазначив, що президент України Володимир Зеленський робить все, щоб разом із правоохоронними органами розслідувати цю справу.

"Я не один раз бачив реакцію президента Зеленського на історію пожежі в будинку пані Гонтаревої. Ця реакція була абсолютно правильна і людська - ніхто не може радіти, що у людини горить будинок... Президент Зеленський точно з цього не сміявся", - зазначив Гончарук.

У новому випуску шоу " Вечірній квартал" був номер, присвячений пожежі в будинку колишньої глави Національного банку Валерії Гонтаревої. Шоумен Євген Кошовий в супроводі Національного заслуженого академічного народного хору ім. Г. Верьовки виконав пісню зі словами "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала", що викликало різкий суспільний резонанс.

Як повідомлялося, вранці 17 вересня Гонтарева повідомила, що будинок її родини у с. Гореничах Києво-Святошинського району Київської області було спалено внаслідок підпалу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінив підпал будинку Гонтаревої як кримінальний тиск на неї та заявив, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА