14:25 24.10.2019

Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, запевняє Чумак

2 хв читати
Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, запевняє Чумак

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Віктор Чумак запевняє, що розслідування "майданівських" справ припинено не буде, а звільнення Сергія Горбатюка з посади керівника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури він назвав законним.

"Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, будуть призначені люди, керівником буде прокурор з тієї самої робочої групи, тому що йдеться не про одного Горбатюка, а про 43 людей, які працюють над розслідуванням цих злочинів", - сказав Чумак у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це, що розслідування злочинів злочинної організації Віктора Януковича не в єдиному кейсі не призведе до зупинення процесу, заступник генпрокурора сказав: "А як це взагалі може призвести до зупинення розслідування? По-перше, є ситуація, яка не залежить від нас, від нового керівництва Генпрокуратури: про позбавлення прокуратури досудового слідства знали і ми, і Горбатюк, ще два роки тому. 19 листопада ми звільнили б Горбатюка в будь-якому разі. ми просто-напросто ліквідували б це управління (з 20 листопада, згідно із законодавством, органи прокуратури позбавляються функції досудового розслідування - ІФ)".

"Горбатюку пропонувалося все, що завгодно, але у Сергія Вікторовича позиція: "Я нікуди не піду, тому що вважаю, що це все неправильно", - ось і вся історія. Ніхто його не виганяв, ніхто не просив його звільнитися, і я вам офіційно це кажу", - запевнив він.

"Звільнення законні (звільнення Горбатюка і слідчих Управління спецрозслідування Генпрокуратури - ІФ)... Якщо Горбатюк із цим не погоджується, ніхто не забороняє йому йти до суду. Усі незгодні з тим, що відбувається, йдуть до суду, і доки немає рішення суду, це буде тільки суб'єктивна думка Горбатюка або кого-небудь іншого", - сказав Чумак, коментуючи заяви Горбатюка щодо незаконності його звільнення з посади.

Тобто, за словами заступника генпрокурора, єдиний правовий спосіб вирішення цього спору - в судовому порядку.

При цьому Чумак зазначив, що як заступник генпрокурора, який курирував підрозділ Горбатюка, він спілкувався з ним і неодноразово просив його пройти переатестацію.

"Щодня ми з ним розмовляли, і я йому говорив, що він має пройти цю атестацію", - сказав Чумак.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА