14:17 05.11.2019

Законопроект про обов'язкове оформлення прав на земельні ділянки під нерухомістю забезпечить надходження до місцевих бюджетів

2 хв читати
Законопроект про обов'язкове оформлення прав на земельні ділянки під нерухомістю забезпечить надходження до місцевих бюджетів

Законопроект про обов'язкове оформлення прав на земельні ділянки та сплату власниками податку на нерухомість забезпечить додаткові надходження до бюджетів органів місцевого самоврядування.

"У столиці під нерухомістю - понад 10 тис. земельних ділянок, на які не оформлено права оренди або власності. Ми ініціюватимемо законопроект, який зобов'яже власників нерухомості оформити земельну ділянку та сплачувати податок, оскільки на цій ділянці розташована нерухомість, що приносить дохід", - сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (фракція "Слуга народу").

За її словами, у законопроекті має бути закріплено максимально просту процедуру оформлення ділянки під нерухомість із мінімумом необхідних документів і максимально стислими термінами їх розгляду.

"Щоб оформити ділянку під нерухомістю, сьогодні необхідно 55 паперових документів (причому вони можуть дублюватися) і 17 разів зіткнутися з чиновниками або землевпорядниками. Від такої кількості документів і зустрічей бажання що-небудь оформляти та платити податки пропадає", - сказала Шуляк.

Як зазначила депутат, грамотне адміністрування податку на нерухомість, ведення бази власників та взаємодія міста з органами ДФС дадуть змогу збільшити надходження до місцевих бюджетів порівняно із доходами від сплати пайового внеску, який відрізняється високим корупційним ризиком.

"Європа давно навчилася працювати з податком на нерухомість. Україна з 2015 року його теж активно адмініструє. 2018 рік став переломним - обсяг податку на нерухомість перевищив надходження від пайової участі. Податок на нерухомість прозорий і зрозумілий, якщо з ним працювати, надходження до бюджету точно не постраждають", - вважає Шуляк.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання інвестиційної діяльності, що передбачає, зокрема, скасування обов'язкового пайового внеску під час будівництва об'єктів із 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА