16:55 08.11.2019

В "Опоплатформі - За життя" називають проект держбюджету-2020 написаним "не для українців"

2 хв читати
В "Опоплатформі - За життя" називають проект держбюджету-2020 написаним "не для українців"

Доопрацьований урядом проект державного бюджету на 2020 рік може негативно вплинути на розвиток України, заявила народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

"Коли, представляючи у вересні свій проект бюджету-2020 року, уряд виправдовувався, що пропрацював лише два тижні, ми розуміли... Коли нам обіцяли, що до другого читання буде подано якісно інший документ, з урахуванням тверезих пропозицій, поданих, зокрема, "Опозиційною платформою - За життя", ми сподівалися... Марно", - зазначила Плачкова в коментарі виданню "Эхо.ua".

Вона наголосила, що в представленому 5 жовтня проекті держбюджету немає реальних кроків ні до економічного зростання, ні до масштабних реформ, ні до приходу в країну інвестицій. При цьому залишилося відкритим болюче питання про збільшення допомоги дітям і матерям. "Проблему повернення диференційованого підходу до виплат при народженні дітей прем'єр просто обійшов. Хоча, починаючи з 2014 року, в доларовому еквіваленті сім'ї втратили від 60% до 90% виплат залежно від кількості дітей", - заявила політик.

Також вона зазначила, що запропонований урядом проект консервує "енергетичну бідність" людей на тлі зниження обсягів субсидій і повзучого зростання тарифів на комунальні послуги. При цьому влада не просто не пропонує інструментів зниження цього навантаження і вирішення проблем комунальних боргів населення, а планує підвищити до 20% планку, яку домогосподарства повинні будуть платити за комунальними платежами за свій рахунок.

"Такий антидержавний підхід фактично нівелює подальший розвиток України, може негативно вплинути на демографічну ситуацію в країні та посилити проблеми з масовою трудовою міграцією. Висновок один: запропонований проект держбюджету орієнтований не на Україну й написаний явно не для українців. Це ганебний документ із мертвими цифрами, мертвим зростанням економіки та мертвим майбутнім", - резюмувала Плачкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА