11:35 25.11.2019

Порошенко розповів про свої дві зустрічі з Джуліані

2 хв читати
Порошенко розповів про свої дві зустрічі з Джуліані

П'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко завив, що двічі зустрічався з адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, який пообіцяв йому підняти рівень співпраці між Україною та США у сфері кібербезпеки, повідомляє українська редакція "Голосу Америки".

"Пан Джуліані обіцяв мені підняти рівень нашої співпраці в кібербезпеці", - сказав Порошенко під час Форуму з міжнародної безпеки в Канаді.

На уточнювальне запитання, чи не просив Джуліані чогось взамін, екс-президент відповів: "Дивіться, я президент України, величної європейської нації, великої європейської країни, найбільшої за територією в Європі. І, звичайно, я не можу уявити такого типу розмов зі мною як з президентом України".

За його словами, адвокат президента США Дональда Трампа не порушував під час бесід питання розслідування стосовно української нафтогазової компанії "Бурісма" або колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера Байдена.

Водночас Порошенко повідомив, що вважає зацікавленою в так званому Українагейті російську сторону. "Хто зацікавлений у тому, щоб Україну не бачили як об'єкт російської агресії, що стало причиною введення санкцій проти Росії, доки та не залишить українську територію? Тепер ми переключаємо нашу увагу на так званий Українагейт. Хто в цьому зацікавлений? Україна? Точно ні. Сполучені Штати? Точно ні. Одна людина - та, яка сидить у Росії", - наголосив він.

Екс-глава також держави звернув увагу на те, що майже 70% українців хочуть членства України в ЄС. "Ми на сьогодні є однією з найбільш європейсько-оптимістичних націй з усіх країн Європи. Тому так важливо, щоб двері Європейського Союзу залишалися для нас відчиненими. Тому що це є мотивувальним чинником", - додав він.

Порошенко закликав міжнародну спільноту не забувати про агресію РФ в Україні та зазначив, що Європа не може бути у безпеці, доки Україна не є членом НАТО.

У США восени поточного року демократи ініціювали процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався під час телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування стосовно сина одного зі своїх імовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА