16:07 04.12.2019

Депутат облради Соболєв, сина якого застрелили в Києві, просить декількох людей пройти детектор брехні, щоб довести свою непричетність до замовлення злочину

2 хв читати
Депутат облради Соболєв, сина якого застрелили в Києві, просить декількох людей пройти детектор брехні, щоб довести свою непричетність до замовлення злочину

Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв, трирічного сина якого застрелили у Києві, називає прізвища людей, яким варто пройти детектор брехні та продемонструвати свою непричетність до замовлення вбивства.

У середу в Києві під час перерви судових засідань щодо обрання запобіжного заходу затриманим виконавцям вбивства Соболєв розповів журналістам, що ще чотири роки тому отримував записки з погрозами та чеку від гранати.

"У мене є записи розмов, що мене намагалися замовити декілька років тому", - сказав він. Потерпілий висловив сподівання на те, що поліція доведе розслідування до логічного завершення. "У мене до поліцейських є пропозиція. Я готовий надати список прізвищ людей, яких, просто на міг погляд, потрібно посадити на детектор брехні... На сьогодні замовлення (на вбивство - ІФ) не виконано, тому замовлення не знято", - сказав Соболєв.

Спочатку Соболєв не хотів називати прізвища людей, які тим чи іншим чином можуть бути причетні до замовлення цього злочину.

"Якщо ви готові проконтролювати, що ці люди пройдуть детектор брехні, я готовий назвати вам шість прізвищ... У нас в країні є люди, у яких немає слова "вистачить"... Чотири прізвища із шести я гадаю, що ви точно знаєте", - сказав Соболєв, звертаючись до журналістів.

Водночас він додав: "Я не готовий їх обвинувачувати... Я пропоную цим людям, щоб вони пройшли детектор брехні, нехай покажуть, що вони не винні". Через деякий час спілкування з представниками ЗМІ Соболєв назвав імена.

"Це прізвища двох суддів, які стали мільярдерами... Ємельянов, Татьков... У цій компанії є ще дві людини - Брославський і Малік, думаю, ви не один раз чули ці прізвища. Є в Маріуполі великий фахівець Микола Будика, який прикривається постійно своїм братом. Є дівчина Євгенія Бурун, яка з початку війни живе в Донецьку та успішно займається бізнесом. Є такий Михайло Іванюк... Олександра Грановського знаєте... Ще одне прізвище залишу на потім", сказав він. Соболєв наголосив, що конкретних претензій до цих людей немає. "Просто покажіть, що ви чесні, пройдіть детектор брехні", - сказав він, звертаючись до тих людей, імена яких назвав.

Затриманих виконавців вбивства Соболєв назвав "порожнім місцем", оскільки вони навіть не бачили у кого стріляли, виконуючи замовлення.

У свою чергу екс-депутат, бізнесмен Олександр Грановський, реагуючи на заяви Соболєва, написав на своїй сторінці у Facebook: "Я, звісно, приймаю пропозицію пройти перевірку на поліграфі, щоб якомога скоріше відсікти таку версію".

Він додав: "Слава не вважає, що я особисто до цього причетний, але чомусь думає, що мені можуть бути відомі якісь обставини цієї трагедії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА