14:52 10.02.2020

Нам важлива оцінка президента і парламенту – ми орієнтуємося на неї – Гончарук

2 хв читати
Нам важлива оцінка президента і парламенту – ми орієнтуємося на неї – Гончарук

Уряд готовий чути президента, тому ми завжди звіряємо свої рішення з його позицією. І хоча ще зарано оцінювати ефективність Кабінету міністрів загалом – минуло тільки 5 місяців, поточна оцінка президента і парламенту важливий орієнтир, бо всі ми працюємо як команда і виконуємо одну роботу. 

Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів у своєму інтерв'ю для видання “Українська правда”. 

Він зазначив, що попри спроби підірвати довіру Зеленського до Кабміну (редакт. – “плівки Гончарука”), здатність працювати в команді вдалося зберегти. І незважаючи на дрібні розбіжності, що іноді виникають між представниками різних гілок влади, саме президент є “замовником” політичних рішень, а обов'язок уряду їх ефективно реалізувати. 

“Ми партнери, насправді. У нас спільна мета, і ця мета поєднує нас у даному випадку. Головний меседж, який ми намагалися донести, що ми зберігаємо здатність працювати разом як команда, і що я можу і готовий чути президента. Для нас, для уряду, він є таким камертоном – клієнтом, замовником, тому що він насправді досить тонко, на мою думку, відчуває настрої людей і їх потреби. І особисто я звіряю з ним правильність рішень, які ми приймаємо”, – заявив Гончарук. 

Прем'єр-міністр також зазначив, що на даному етапі ставити оцінку роботі чинного уряду зарано, адже ефект від більшості рішень стане помітним тільки з часом. Утім поточний контроль з боку президента і парламентарів є важливою складовою роботи і певним орієнтиром. 

“5 місяців – це неадекватно маленький строк для того, щоб оцінювати роботу уряду, очевидно, тому що рішення, які приймає уряд, дуже часто мають ефект через пів року, рік, можливо, навіть більше. І, звичайно, нам важлива оцінка наших колег з парламенту, президента, Офісу президента, з усієї команди. І ми орієнтуємося на неї”, – прокоментував Прем'єр-міністр. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА