21:13 11.02.2020

Стратегія приватизації уряду змусить кожне підприємство розвиватися в правильному напрямку – Гончарук

2 хв читати
Стратегія приватизації уряду змусить кожне підприємство розвиватися в правильному напрямку – Гончарук

Уряд вважає, що нестратегічні державні підприємства мають бути приватизовані повністю або частково. Адже загальний стан більшості з них - незадовільний. По кожному такому підприємству вже є стратегія. 

Про це Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів в інтерв'ю для видання “Українська правда”. 

Як заявив Гончарук, розвиток промисловості є важливим показником економічного зростання для суспільства – це символізує наявність робочих місць, заробітних плат і загальну платоспроможність населення. Тому приватизація неприбуткових державних підприємств або так звана “велика приватизація” – одна з пріоритетних програм чинного уряду, бо на неї є запит серед українців. 

“Для людей промисловість – це символ того, що країна працює. Але величезна частина промисловості зараз не модернізована. В дуже багатьох компаніях модель була на виснаження. Чому? Тому що величезна кількість промисловості знаходиться у державній власності. Приходили одні, ставили свій менеджмент, виснажували, фактично витягали звідти все, різали, укладали невигідні контракти, заганяли в борги і т. п. Тому величезна кількість великих державних підприємств доведена до абсолютно жалюгідного, жахливого стану”, – пояснив Прем'єр-міністр. 

За словами Олексія Гончарука, єдиний спосіб реанімувати такі підприємства – поетапна приватизація. Він запевнив, що по кожному із активів в уряду є чітка стратегія. Зокрема, по таким важливим і скандальним ДП як “Центренерго”, Укрзалізниця, Одеський припортовий завод та інші. 

“Ми уважно стежимо за тим, як виглядає сьогодні “Центренерго”, і маємо величезну кількість подібних підприємств: Укрзалізниця, ОПЗ, Об'єднана гірничо-хімічна компанія. По кожному підприємству у нас є стратегія. Тобто ми розуміємо, що ми хочемо цим зробити. Є менеджер у Фонді державного майна, голова Фонду державного майна, які займаються тим, щоб це підприємство по цьому проекту максимально швидко рухалося в цьому напрямку. Тому загальна моя відповідь і по "Центренерго", і по всіх державних підприємствах: так, ми розуміємо загальний стан, в якому вони перебувають. Як правило, це дуже поганий стан. Ми розуміємо, що ті з них, які не є стратегічно важливими, мають бути приватизовані повністю або частково”, – прокоментував Прем'єр-міністр. 

Нагадаємо, 5 лютого український уряд підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва між Укрзалізницею та Deutsche Bahn. Завдяки цьому Deutsche Bahn буде надавати підтримку в управлінні Укрзалізницею у сфері вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, надання послуг і технічного обслуговування. Прем'єр Гончарук також зазначив, що партнерство стимулює запуск нових маршрутів і буде сприяти більш тісній інтеграції транспортних систем. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА