21:55 09.09.2020

Домовленість в ТКГ про спільне інспектування позицій ЗСУ поблизу селища Шуми за участю ОБСЄ спрямована на спростування фейків і недопущення нових провокацій на Донбасі - Кравчук

2 хв читати
Домовленість в ТКГ про спільне інспектування позицій ЗСУ поблизу селища Шуми за участю ОБСЄ спрямована на спростування фейків і недопущення нових провокацій на Донбасі - Кравчук

Досягнута завдяки спільним зусиллям під час позачергової відеоконференції Тристоронньої контактної групи 9 вересня домовленість про спільне інспектування позицій Збройних сил України в районі селища Шуми за участю представника ОБСЄ спрямована на спростування фейків і нових провокацій у зоні проведення ООС на Донбасі, зазначає керівник української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук.

"Ключовим пріоритетом для України є збереження життів наших військових і цивільних на Донбасі. Ми цінуємо кожне життя", - заявив він в середу агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи ситуацію навколо позицій Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми.

"Ключовим пріоритетом для України є збереження життів наших військових і цивільних на Донбасі. Ми цінуємо кожне життя", - заявив він у середу агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи ситуацію навколо позицій Збройних сил України поблизу населеного пункту Шуми.

За його словами, протягом шести тижнів з 27 липня цього року, завдяки зусиллям усіх учасників ТКГ, вдалося досягти реального режиму припинення вогню. "Але, на жаль, всі, хто наживався на війні, і хоче і далі наживатися, прагнуть перемир'я зірвати, і для цього поширюють абсолютну брехню", - зазначив Кравчук.

Він наголосив, що українська делегація категорично засуджує такий підхід і буде робити все, щоб Мінські домовленості виконувалися усіма сторонами.

"ОБСЄ неодноразово підтверджувала безпідставність будь-яких обвинувачень на адресу України. Інспекція українських позицій - виключно прояв доброї волі з боку української сторони на підтвердження повного дотримання Україною всіх домовленостей, і для продовження переговорного процесу, і ми чекаємо такої ж позиції у відповідь. Завдяки спільним зусиллям під час відеоконференції вдалося уникнути спроб зірвати перемир'я і відкрити шлях до зустрічі політичних радників лідерів нормандської четвірки і, сподіваємося, зустрічі на найвищому рівні", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА