16:13 29.09.2020

Патріарх Філарет звернувся до Папи Римського у підтримку нацгвардійця Марківа

2 хв читати
Патріарх Філарет звернувся до Папи Римського у підтримку нацгвардійця Марківа

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) просить Папу Римського Франциска задіяти всі можливі механізми для забезпечення справедливого судового розгляду у справі засудженого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

"Як предстоятель Української православної церкви Київського патріархату хочу звернутися до Вас у надто важливій справі, яка стосується не лише окремої людини, її життя та свободи, а й честі та гідності всього українського народу. 29 вересня цього року у м. Мілані розпочалося слухання Апеляційного суду у справі старшого сержанта Національної гвардії України, українця Віталія Марківа", - йдеться у зверненні, оприлюдненому на сторінці патріарха у Facebook.

Він наголосив, що Марківу бездоказово та безпідставно інкримінують причетність до загибелі журналіста Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року в Слов'янську, а аргументи сторони обвинувачення в першій інстанції, як стверджують очевидці, спиралися на російську пропаганду.

"Ви, як людина, яка проходила духовне становлення під керівництвом українського священника, мабуть знаєте, що українці є миролюбною нацією та ніколи не окуповували чужих територій. Вони завжди лише боронили свою землю. Так відбувається і нині, під час російсько-української війни", - зазначено у тексті.

Так, патріарх Філарет додав, що українці пишаються Марківим і обурені несправедливим судовим переслідуванням стосовно нього.

"Ваша Святосте! Звертаюсь до Вас, як духовного лідера всього католицького світу, а також керівника Держави Ватикан, з проханням задіяти Ваш авторитет, і всі можливі механізми, для забезпечення справедливого судового розгляду у справі доведення невинуватості українського патріота Віталія Марківа", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, в Мілані у вівторок, 29 вересня, відбудеться засідання апеляційного суду у справі бійця української Національної гвардії Віталія Марківа.

Суд першої інстанції, суд міста Павії (Італія) в липні 2019 року засудив Марківа до 24 років позбавлення волі за ймовірну причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року на Донбасі на початку російської агресії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду буде оскаржено.

5 червня 2020 року відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та Папи Римського Франциска, за результатами якої Зеленський заявив, що Його Святість опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Марківа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА