20:46 01.10.2020

Кравчук засудив заяви Фокіна про війну між Україною та РФ

2 хв читати
Кравчук засудив заяви Фокіна про війну між Україною та РФ

Голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України (1991-1994 рр.) Леонід Кравчук заявляє, що позиція відстороненого від виконання обов'язків першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна про війну РФ та України суперечить державній політиці, що для посади, яку він обіймав, було недопустимо.

"Його (Фокіна - ІФ) заяву на комітеті про те, що він не бачить війни між Росією та Україною, я засуджую як неправильну, яка суперечить державній політиці України, і не лише України. Такої позиції - про війну Росії проти України - дотримуються в міжнародних організаціях", - сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер.

Він зазначив, що представник України в ТКГ має дотримуватися саме позиції держави, і "вільне трактування тут недопустиме".

Як повідомлялося, перший заступник голови української делегації в ТКГ Фокін на засіданні парламентського комітету з питань державної влади у вівторок сказав: "Що стосується війни. Я не політик. Зробити якесь визначення цього я не можу, оскільки жодного підтвердження, що там триває війна Росії проти України, я не бачив". За його словами, проти Збройних сил України на Донбасі діють "бойовики та найманці з майже 30 країн світу".

Відповідаючи на запитання членів комітету, Фокін повідомив, що за останні шість років він не був у зоні бойових дій на Донбасі.

30 вересня президент України Володимир Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України в ТКГ і увільнив від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА