14:49 22.02.2021

У КВУ назвали "Голос" і "Довіру" основними союзниками "Слуги народу" у Раді

2 хв читати
У КВУ назвали "Голос" і "Довіру" основними союзниками "Слуги народу" у Раді

 Народні депутати від фракцій "Слуга народу", "Голос" і групи "Довіра" найчастіше підтримують рішення Верховної Ради IX скликання, повідомляється в моніторингу Комітету виборців України (КВУ) за результатами голосувань за ухвалені закони.

"За даними голосувань, найближче до умовної коаліції зі "Слугою народу" мали б бути фракція "Голос" та група "Довіра". Саме у цих політичних сил частіше за інших збігаються результати голосувань із монобільшістю. У середньому протягом вересня-січня депутати "Слуги народу", "Голосу" та "Довіри" разом забезпечили 231 голос, що було достатньо для ухвалення законів", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

За даними моніторингу КВУ, за період із вересня 2020 року до січня 2021-го ВР ухвалила 86 законів (без урахування ратифікаційних документів). У середньому кнопку "за" натиснули лише 84%, або 206 із 247 депутатів від "Слуги народу".

Решту голосів, яких бракувало для ухвалення рішень, часто забезпечували депутати групи "Довіра" і фракції "Голос": у середньому "за" натискали 66% (13 депутатів) "Довіри" та 65% (12 депутатів) "Голосу".

Серед інших фракцій і груп показники підтримки рішень парламенту трохи нижчі.

Зокрема, у середньому за ухвалені рішення ВР голосували 62% депутатів "Європейської солідарності" і 51% позафракційних депутатів. Також кнопку "за" натискала половина депутатів ВО "Батьківщина" (50%) і групи "За майбутнє" (45%).

Результати моніторингу свідчать, що депутати всіх фракцій і груп ВР переважно підтримують рішення парламенту. Винятком є члени "Опозиційної платформи - За життя", які демонструють низький рівень підтримки ухвалених законів: у середньому "за" голосують лише 23% депутатів "ОПЗЖ".

При цьому депутати від "ОПЗЖ" не дали жодного голосу за 20 законів із 86.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА