14:50 23.04.2021

Ключовим питанням можливих переговорів Зеленського і Путіна має стати виведення російських військ із території України - нардеп Соболєв

2 хв читати
Ключовим питанням можливих переговорів Зеленського і Путіна має стати виведення російських військ із території України - нардеп Соболєв

Ключовим питанням можливих переговорів між президентом України Володимиром Зеленським і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним має стати виведення російських військ, інструкторів і громадян, які здійснюють бойові дії і терористичну діяльність на території України, заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Ключовим питанням таких переговорів має стати виведення російських військ, інструкторів, громадян із території України, які провадять тут незаконну діяльність, бойові дії, терористичну діяльність. Крім того, вони мають обговорити припинення постачання Росією зброї, заборонених вибухових речовин, мін. Лише тоді така зустріч має сенс, щоб Україна нарешті була звільнена від терористичних угруповань, щоб там (на тимчасово окупованих територіях України - ІФ) відбулися незалежні вибори, перед якими Україна взяла під контроль свої державні кордони", - сказав Соболєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Водночас політик наголосив, що пропозиція Путіна про зустріч Зеленського з керівниками "ЛНР" і "ДНР" з метою вирішення проблем Донбасу є провокацією, оскільки "розуміє він, що така зустріч ніколи не відбудеться".

"Коли Путін готовий зустрічатися стосовно будь-яких інших питань, а йдеться про переговори між так званими ДНР, ЛНР та офіційною українською владою, на мою думку, все тоді абсолютно перевертається у світі. Оскільки це не наша примха, а положення офіційних документів, заяв і фактів, які підтверджують фінансування Росією тероризму на території України. Більше того, йдеться про постачання зброї, надання інструкторів, а також про введення військових підрозділів і незаконну видачу паспортів", - уточнив Соболєв.

Як повідомлялося, Путін висловив готовність обговорювати з президентом України двосторонні відносини в Москві, а для вирішення проблем Донбасу запропонував йому зустрітися із самопроголошеними головами "ДНР" і "ЛНР".

Раніше Зеленський запропонував Путіну "зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА