15:13 02.07.2021

Разом зі скасуванням ВЕЗ "Крим" "Голос" провів норму про блокування постачань води до Криму до повної деокупації - нардеп Железняк

2 хв читати
Разом зі скасуванням ВЕЗ "Крим" "Голос" провів норму про блокування постачань води до Криму до повної деокупації - нардеп Железняк

Після ухвалення законопроекту №5502-д про скасування вільної економічної зони "Крим" постачання води на тимчасово окуповану територію Криму будуть заборонені на рівні закону до повної деокупації півострова, повідомляє прес-служба партії "Голос".

"Цю норму "Голос" передбачив під час розробки ініціативи, яку вчора Верховна Рада прийняла за основу та в цілому. Це важливий крок для безпеки нашої держави", - зазначив голова фракції "Голос" та один із авторів законопроекту про скасування ВЕЗ "Крим" Ярослав Железняк.

За його словами, міжнародне право безапеляційно свідчить, що окупацією Криму Росія взяла на себе всі зобов'язання забезпечувати жителів півострова всім необхідним.

"Утім, маніпуляції питанням постачання води тривають восьмий рік поспіль. Нарешті ми закріпимо нашу позицію на рівні закону - жодної допомоги від України окупант не дочекається", - пояснює Железняк.

Нардеп пояснив, що ухвалення норми про заборону подачі води до Криму - важливий крок щодо посилення безпеки України. Адже насправді води потребують не жителі півострова, а військові бази країни-агресора у Криму.

Тому Україна відновить постачання води лише тоді, коли кожен сантиметр Криму і де-юре, і де-факто повернеться до України, пояснив політик.

"Коли вас грабують, ви точно не допомагатимете грабіжникові спустити сходами ваш телевізор. Так і з водою до тимчасово окупованого Криму. Це навіть не допомога громадянам, а пряма підтримка країни-агресора. Такі "гуманітарні місії" не відповідають інтересам України. Вода Північно-Кримським каналом піде лише після повної деокупації півострова", - наголосив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА