11:57 13.07.2021

"Голос" налаштований не допустити внесення змін до закону про державну мову - нардеп Железняк

2 хв читати
"Голос" налаштований не допустити внесення змін до закону про державну мову - нардеп Железняк

Фракція "Голос" налаштована не допустити внесення змін до закону про українську мову як державну через поправки до законопроекту №5551-2 щодо внесення змін до закону про державний бюджет на 2021 рік, заявляє її лідер Ярослав Железняк.

"Я завтра разом із колегами піду в комітет бюджетної політики, щоб збити ці поправки, і в четвер наполягатимемо, щоб за ці поправки... не голосували", - сказав Железняк журналістам у вівторок у Києві.

За його словами, якщо раптом поправки до закону про українську мову як державну будуть проголосовані, то фракція своїми постановами заблокує підписання цього закону.

"Фракція "Голос" наполягає, щоб закон про державну мову був таким, яким він є, і 16 липня набули чинності всі норми, передбачені законом", - наголосив Железняк.

Як повідомлялося, в понеділок Железняк повідомив, що Верховна Рада може в четвер розглянути в другому читанні законопроект №5551-2 щодо внесення змін до закону про державний бюджет на 2021 рік і внести поправки до закону про державну мову, які нівелюють дію важливих норм мовного законодавства.

"Ці поправки намагаються протягнути взагалі з порушенням регламенту - поправки до закону про держбюджет вносять зміни до зовсім інших законів", - вважає Железняк.

Йдеться про поправку №13 та ідентичну їй поправку №14, які пропонують вивести створення й показ фільмів і телепрограм з-під дії мовного законодавства, а також про поправку №16, яка "прибирає необхідність чинним держслужбовцям підтверджувати володіння українською мовою", і про поправку №17, що дозволяє використовувати мову, зокрема, нацменшин в освіті, що, за словами Железняка, "значить - і навчання російською мовою в школах та університетах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА