10:12 21.09.2021

Гройсман: Держава має фінансово мотивувати людей до щеплення від COVID-19

2 хв читати
Гройсман: Держава має фінансово мотивувати людей до щеплення від COVID-19

Лідер політичної партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман запропонував як мотивацію до щеплення проти коронавірусної інфекції COVID-19 надавати громадянам одноразову допомогу в розмірі 1 тис. грн.

В ефірі програми "Свободи слова" на телеканалі ICTV політик наголосив, що іншого варіанта подолати пандемію, ніж провести тотальну вакцинацію, немає. Водночас, якщо примусова вакцинація не спрацьовує, то потрібно запровадити систему додаткової мотивації щепленим.

"У нас пожежа. Люди вмирають, навантаження на систему зростає. А економіка падає. І водночас ми бачимо приклади інших країн, бачимо, що там інша ситуація. Невеликі кошти, щоб зробити додаткову мотивацію. Немає іншого варіанта, як вакцинувати всіх. Але я запропонував би - виплатити кожному при вакцинації 1 тис грн. Запропонував би компенсацію тим, хто вакцинувався раніше ", - зазначив Гройсман.

Джерелом фінансування такої додаткової мотивації, на його думку, міг би стати транш у $2,7 млрд від Міжнародного валютного фонду. Гроші, нагадав політик, надійшли як подарунок для подолання наслідків пандемії, тож і використовувати їх потрібно на проблеми пандемії.

За словами Гройсмана, у цьому ж пакеті має бути допомога людям, які можуть втратити роботу через новий локдаун, - принаймні на рівні мінімальної зарплати, а також допомога підприємствам: компенсація збитків, орендних платежів тощо.

"Далі слід негайно визначити програму вакцинації від сезонного грипу - адже сезонний грип так само чинить навантаження на систему - і максимально системно запровадити тестування в навчальних закладах. Там також потрібно контролювати ситуацію. І хочу звернутися до можновладців: перестаньте мудрувати, а ухвалюйте рішення. Ми втрачаємо людей", - додав політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА