17:40 17.10.2023

Громади висловили вдячність депутатам Верховної Ради, які зберегли "військовий" ПДФО в місцевих бюджетах - АМУ

2 хв читати
Громади висловили вдячність депутатам Верховної Ради, які зберегли "військовий" ПДФО в місцевих бюджетах - АМУ

Асоціація міст України від імені громад висловила вдячність народним депутатам України, які не підтримали законопроєкт 10037 про вилучення "військового" ПДФО з місцевих бюджетів. Про це повідомляється на сайті АМУ.

17 жовтня 2023 року Верховна Рада України не підтримала у другому читанні законопроєкт №10037, яким Уряд і Комітет ВРУ з питань бюджету пропонували вилучити з місцевих бюджетів "військовий" ПДФО з 1 жовтня 2023 року.

"Асоціація міст України від імені 1031 сільських, селищних, міських громад дякує народним депутатам, які утримались від голосування за законопроєкт №10037, чим забезпечили можливість спільної боротьби військових підрозділів і місцевого самоврядування проти рф, зберегли життя наших військовослужбовців, які отримуватимуть необхідну допомогу вчасно", - йдеться у повідомленні АМУ.

Асоціація міст України також висловила сподівання, що під час доопрацювання законопроєкту в ньому будуть враховані пропозиції АМУ про обов’язковий перерахунок громадами 70% "військового" ПДФО на допомогу захисникам.

"Законопроєкт відправлено на повторне друге читання зі скороченим терміном подачі поправок, отже є можливість підтримки профільним Комітетом ВРУ, а потім і Парламентом України позиції Асоціації міст України про збереження "військового" ПДФО в місцевих бюджетах з обов’язковим встановленням вимоги про перерахунок 70% від нього на сили безпеки та оборони. Це дозволить військовим підрозділам й надалі отримувати забезпечення з місцевих бюджетів швидко та доступно. Більше того, підтримка поправки про визначення в Кодексі прямого права місцевого самоврядування допомагати військовим підрозділам, дасть можливість громадам фінансувати розвиток виробництва для ВПК", - наголосили в АМУ.

Раніше повідомлялося, що Правління Асоціації міст України звернулось до Президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо збереження в державному бюджеті на наступний рік "військового" ПДФО у місцевих бюджетах та загалом 64% ПДФО. Вилучення у громад цих коштів зруйнує систему оборони країни, завили в АМУ.  

Також повідомлялося, що голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко виступив з ініціативою внести зміни до законодавства, щоб громади мали право допомагати не лише тим військовим підрозділам, які зареєстровані на їхній території або входять до сил оборони громади, але й усім іншим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА