12:48 23.03.2018

Ставлення до інститутів державної влади в Україні перебуває на межі "соціологічного SOS" - експерт

1 хв читати

Київ. 23 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В українців переважає негативне ставлення до державних інститутів влади, свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія" і представленого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Дослідження ставлення до державних інститутів дало дуже тривожні дані, я б навіть сказав, що вони на межі соціологічного SOS: обвальне, негативне ставлення людей до інститутів влади держави - це інститут президента, законодавчий орган парламент і Кабінет Міністрів як виконавчий орган державної влади", - сказав філософ Андрій Єрмолаєв.

Згідно з результатами опитування, повністю схвалюють роботу президента 1,7% респондентів, швидше схвалюють 14,2%, швидше не схвалюють - 28,6%, зовсім не схвалюють 50,2%, не змогли відповісти - 5,3%.

При цьому зовсім не схвалюють роботу Верховної Ради 59,9%, швидше не схвалюють 27,6%, швидше схвалюють - 7,2%, і повністю схвалюють 0,6%, не змогли відповісти 4,7%.

Роботу Кабінету Міністрів повністю схвалюють 1,1% респондентів, швидше схвалюють - 11,4%, швидше не схвалюють - 28,0%, зовсім не схвалюють 53,1%, не змогли відповісти - 6,4%.

Опитування проводилося з 9 по 16 березня 2018 року в усіх областях, які контролює Україна. Було опитано 2010 респондентів у віці від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА