17:27 27.03.2018

Товарообіг між Україною та Індією у 2017 році зріс на 18,8%

2 хв читати

Київ. 27 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Обсяг торгівлі між Україною та Індією в 2017 році зріс на 18,8% і становив $2,8 млрд, повідомив посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Тут необхідно відзначити два важливі моменти. Індія стала п'ятою країною за обсягом експорту з України за кордон. Крім того, Індія є другою країною, в торгівлі з якою Україна має позитивне сальдо. Більш позитивний баланс торгівлі є лише між Україною та Єгиптом на $1,75 млрд, тоді як між Україною та Індією - $1,65 млрд", - сказав він.

Посол зазначив, що ці показники вселяють упевненість у тому, що зростання товарообігу в 2018-2019 рр. може сягнути 20% та 25% відповідно.

Коментуючи торговельні відносини між країнами, він зазначив, що Індія стала першою країною за обсягом експорту української соняшникової олії - торік Індія експортувала олії на $2 млрд. Крім того, в 2017 р. вперше до Індії з України було експортовано партію бобових.

"Ще одним дуже важливим чинником є те, що найбільшу частку в загальній кількості іноземних студентів в Україні минулого року становили індійські студенти. Такого показника ми досягли вперше за 15 років", - зазначив Манодж Кумар Бхарті.

Так, за його даними, нині в Україні навчаються понад 10,8 тис. індійських студентів, що на 80% більше, ніж у 2015 році.

"Я радий зазначити, що майже за два роки ми збільшили кількість індійських студентів із 6 тис. майже до 11 тис. Враховуючи, що кожен з індійських студентів витрачає близько $5 тис. за рік на навчання, проживання та особисті потреби, Україна вже заробляє $55 млн лише за рахунок надання освіти індійським студентам", - наголосив він.

Посол зазначив, що Індія планує найближчими роками збільшити кількість своїх громадян, що навчаються в українських вишах, до 40 тис., що, у свою чергу, приноситиме Україні близько $ 200 млн на рік.

При цьому він також зазначив, що включення Індії до списку країн, громадяни яких отримують українську візу після прильоту, позитивно позначилося на турпотоці - кількість індійських громадян, що відвідали минулого року Україну, збільшилася більш ніж на 50% - до 29,4 тис. осіб.

Як повідомлялося, Індія розраховує на затвердження в Україні аюрведичної медицини як альтернативної. Зокрема, найближчим часом представники Конфедерації індійської промисловості (CII) мають намір відвідати Україну, щоб обговорити з українськими держслужбовцями необхідність розроблення політики з прийняття аюрведи як альтернативної медицини, а також політику відповідно до якої, індійську аюрведичну продукцію зможуть постачати в Україну як медичну продукцію, а не як біологічно активні добавки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА