17:44 26.04.2018

Жодного підручника з програми 2018 року ще не надруковано - президент Української асоціації видавців

2 хв читати

Київ. 26 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін заявляє, що на сьогоднішній день в Україні жоден шкільний підручник з програми 2018 року ще не надрукований, і закликає завершити всі процедури і почати процес друку не пізніше 15-20 червня.

"Ми звертаємося до міністра освіти і науки Лілії Гриневич з проханням терміново відрегулювати економічні відносини між Інститутом модернізації змісту освіти та видавцями і нівелювати ризик повернення корупційних схем у сфері видання навчальної літератури", - сказав О.Афонін на прес-конференції в агенції "Інтерфакс-Україна" в четвер у Києві.

Зокрема, за його словами, відбір підручників є не прозорим і здійснюється непрофесійними комісіями.

Крім того, О.Афонін заявляє, що виконавець бюджетної програми закладає дуже маленьку суму на друк підручників (зокрема для 5-их класів), які покривають лише вартість витратних матеріалів, але не роботу авторських колективів.

"На сьогодні жоден підручник з програми 2018 року ще не надрукований", - зазначив президент асоціації видавців, підкресливши, що він представляє видавництва, які беруть участь в державних програмах.

За словами О.Афоніна, до 1 вересня ще можна буде встигнути надрукувати підручники для перших класів за умови, якщо завершити всі процедури і почати процес друку не пізніше 15-20 червня.

"Точка неповернення для 5-х класів буде, я думаю, 10 травня", - додав він, зазначивши, що їх друк ще не почалася.

Як повідомлялося, міністр освіти і науки України Л.Гриневич заявила, що до 1 вересня всі підручники для перших класів повинні бути в школах.

Л.Гриневич зазначила, що передусім друкуються підручники для 5-х класів, оскільки конкурси проведені і ведеться підписання договорів.

Далі будуть надруковані підручники для 1-х класів, щоб учні їх отримали до 1 вересня.

Для 10-х класів підручники будуть доставлятися протягом вересня-жовтня.

Міністр підкреслила, що до 1 вересня на платформі Міносвіти будуть опубліковані всі підручники в електронному форматі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА