15:44 27.04.2018

Політологи вбачають головну інтригу майбутньої президентської кампанії в тому, хто вийде в другий тур

2 хв читати

Київ. 27 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Головна інтрига майбутніх президентських виборів в Україні полягатиме в тому, хто з кандидатів зможе вийти в другий тур, вважають політологи.

"Дійсно, зараз точитиметься боротьба за друге місце, за вихід у фінал. Оскільки в другий тур із великою ймовірністю виходить (лідерка "Батьківщини Юлія - ІФ) Тимошенко, то основна боротьба розгорнеться за друге місце, за те, хто буде другим: (нинішній президент Петро - ІФ) Порошенко, (лідер "Громадянської позиції" Анатолій - ІФ) Гриценко, (лідер "Опозиційного блоку" Юрій - ІФ) Бойко, (співак Святослав - ІФ) Вакарчук, (шоумен Володимир - ІФ) Зеленський та інші", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Політолог допускає, що така ситуація може створити певні проблеми для Ю.Тимошенко. "Тому що другий тур має свої особливості. І якраз під кандидата на другий тур нині формуватимуться ситуативні альянси. І сьогоднішні вороги завтра можуть бути союзниками, щоб вивести в другий тур людину, яка б задовольнила більшість правлячого класу", - зазначив він.

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко також зазначив, що на сьогодні ніхто не може сказати, хто вийде в другий тур президентських виборів, і це буде головною інтригою майбутньої кампанії.

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко зазначив, що лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, який має нині досить високий рейтинг, є "своєрідним накопичувачем голосів" у період між виборами.

Політолог зазначив, що у його політичної сили немає розвиненої організаційної структури на місцях, і тому створюється образ А.Гриценка як "можливого президента в авторитарному стилі".

"Я вважаю, що на майбутніх виборах має перемогти той політик, який реально стане лідером громадської думки. Він має запропонувати своє бачення України, дати відповідь на питання, як завершити війну і відновити територіальну цілісність, що робити із застарілою інфраструктурою України", - наголосив К.Матвієнко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА