12:29 07.05.2018

Гірники шахти "Нововолинська №9" знову припинили роботу через невиплату зарплати - Волинець

2 хв читати

Київ. 7 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Гірники шахти №9 "Нововолинська №9" (ДП "Волиньвугілля") припинили роботу на знак протесту проти невиплати зарплати; в понеділок має відбутися нарада у міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з питання вирішення конфлікту шахтарів з керівництвом підприємства, повідомив глава "Незалежної профспілки гірників України" (НПГУ) Михайло Волинець.

"Сьогодні гірники шахти №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля" припинили роботу в першу зміну і рухаються від шахти до центру міста, де знаходиться управління об'єднання. Раніше ми повідомляли, що"смотрящий"Андрій Венгрин разом зі своєю маріонеткою в.о. генерального директора ДП "Волиньвугілля" Андрієм Пилип'юком вирішили покарати гірників шахти "№9 НВ", шахтарям не виплатили 80% зарплати за березень місяць, а працівники непромислової групи досі не отримали зарплату в повному обсязі за лютий", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок.

За його словами, вранці має відбутися нарада в міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з приводу цього конфлікту.

М.Волинець нагадав, що представники "Незалежної профспілки гірників України" вже обговорювали з І.Насаликом питання врегулювання цієї конфліктної ситуації. "На жаль, поки що це не вдалося", - додав Волинець.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року міністр енергетики та вугільної промисловості І.Насалик також зустрічався з гірниками шахти "Нововолинська №9" (ДП "Волиньвугілля").

У 2017 році гірники шахти "Нововолинська №9" кілька разів страйкували і протестували через невиплату зарплат. У поточному році робота шахти зупинялася через брак обладнання.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА