12:42 14.05.2018

Лідерами довіри жителів Харківської області є Світлична і партія "Опозиційний блок" - опитування

2 хв читати

Київ. 14 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична та мер Харкова Геннадій Кернес мають найвищий рівень підтримки серед жителів області, свідчать результати дослідження, проведеного в області з ініціативи Інституту глобальних стратегій.

Як розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок директор інституту Вадим Карасьов, опитування було проведено спільно з Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка, Центром Разумкова і Центром "Соціальний моніторинг".

"Серед місцевих лідерів позитивно оцінюють роботу Юлії Світличної 64% опитаних респондентів. Позитивна оцінка мера Харкова Геннадія Кернеса - 60%. Баланс "позитив-негатив" у Світличної - 36%, у Кернеса - 30%. Найвищий рівень негативу - в Михайла Добкіна (60%)", - ідеться в результатах дослідження.

Найвищий рівень підтримки серед партій - в "Опозиційного блоку", його готові підтримати на виборах 20% опитаних жителів регіону. Друге місце - у партії "За життя" з 13% підтримки. Третє - у ВО "Батьківщина", яке готові підтримати близько 11% опитаних, четверте - БПП "Солідарність" - 10%.

Згідно з результатами опитування, 22% респондентів (з тих, хто визначився) готові віддати свій голос на президентських виборах за Юрія Бойка, по 12% - за Юлію Тимошенко і Вадима Рабиновича, за Петра Порошенка - 11% (12% жителів області та 9% - жителів міста).

На думку В.Карасьова, результати підтримки місцевих лідерів свідчать, що на Харківщині з'явився новий центр впливу.

"У Харківській області утворилися два головні лідери громадської підтримки. Перший: жителі дедалі сильніше сприймають демократичні сили на чолі з головою ОДА Світличною як новий реальний центр влади та центр впливу на розвиток регіону. Другий: мер Харкова, який колись мав монополію на владу в регіоні. Слід зазначити, що в самому Харкові найбільшу довіру має Г.Кернес, проте в містах та районах області значно вищий рівень довіри в Ю.Світличної", - зазначив він.

Політолог упевнений, що великою мірою це стало можливим тому, що сьогодні результати роботи Ю.Світличної видно не тільки в обласному центрі, а й у всій області.

"Регіон розвивається, і це помітно всім. Голова ОДА Світлична працює в команді президента. Як результат - більш позитивна оцінка діяльності Порошенка в області, ніж у Харкові. Тоді як у місті господарські успіхи мер концентрує на собі", - резюмував В.Карасьов.

Польова частина опитування проводилася з 13 квітня по 5 травня 2018 року. Загалом було опитано 18 тис. 451 респондентів: 4 тис. 636 респондентів у Харкові та 13 тис. 815 осіб у Харківській області. У кожній із 42 територіально-адміністративних одиниць (9 районів міста Харкова, 6 міст обласного значення, 27 районів області) було опитано щонайменше 400 респондентів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА