14:25 31.05.2018

Низка громадських діячів пропонують створити в Україні Народний трибунал замість Антикорупційного суду

2 хв читати

Київ. 31 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Низка українських громадських діячів виступають з ініціативою створення в Україні Народного трибуналу як альтернативи антикорупційного суду, який допоможе побороти "кланово-олігархічну систему" в країні.

"Ми виступаємо з громадською ініціативою щодо створення Народного трибуналу, який би займався розслідуванням злочинів найвищих посадових осіб держави", - сказав на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер дисидент і учасник ініціативної групи Степан Хмара.

Представник ініціативи "Громадська система цивільного управління" Віктор Жердицький зазначив, що Народний трибунал має сформувати систему визначення, оголошення злочинців і оголошення вироків тим злочинцям, які діяли проти національних інтересів українського народу за всі роки незалежності України. "Критерії одні – чи були їхні дії на користь, чи на шкоду українському народу", - наголосив він.

Згідно із запропонованою концепцією, до компетенції Народного трибуналу належать дії, які містять ознаки злочинів проти миру, військових злочинів, злочинів проти людства, геноциду, причому як прямі, так і "прихованого характеру".

Сотник 26-й сотні "Самооборони Майдану" часів Революції Гідності, учасник ініціативної групи Назар Мухачев зазначив, що Народному трибуналу потрібні судді, присяжні, прокурори, слідчі та захисники.

За його словами, кандидат у члени Народного трибуналу має бути громадянином України, дотримуватися "чіткої і беззастережної україно-центричної патріотичної позиції, особливо щодо Майдану, війни проти Росії і олігархічної системи", не мати відношення і не працювати на "антиукраїнські структури і організації (комуністів, колишніх членів Партії регіонів, проросійські організації)" і низку співзвучних з ними.

"Головна теза - народ бере участь в управлінні усім громадським життям, а у нас народ відсторонений від цього", - зазначив екс-суддя Конституційного суду України, учасник ініціативної групи Віктор Шишкін.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА