14:28 12.06.2018

Білорусь доправила до України 4 вантажівки продуктів, меблів і холодильників як гумдопомогу

2 хв читати

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Білорусь направила до України гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, предметів меблів, зокрема дитячих, і холодильників, повідомив перший заступник міністра з надзвичайних ситуацій Білорусі Олександр Худолєєв.

"Відповідно до домовленостей, які були досягнуті за результатами зустрічей глави держав України і Білорусі, урядом Білорусі ухвалено рішення про відправку чергового гуманітарного конвою", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

За словами О.Худолєєва, чотири вантажних автомобіля вже перетнули українсько-білоруський кордон.

Він також розповів, що гумдопомога включає в себе продукти харчування: рапсове масло, консерви, цукор, дріжджі, макарони, борошно, гречану крупу, а також меблі і холодильники. Загальна вага гуманітарної допомоги становить 80 тонн.

За словами чиновника, продукти харчування вивантажать у Києві на складах місії Міжнародного Комітету Червоного хреста, де будуть сформовані продуктові набори для передачі нужденним.

Далі автомобілі з гумдопомогою вирушать до Краматорська і Слов'янська.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука наголосив на важливості того, що допомога включає в себе меблі для дитячих навчальних закладів. За його словами, в поточному році в Донецькій області відновлять свою роботу близько 30 шкіл після капітального ремонту або усунення пошкоджень внаслідок обстрілів.

Крім того, Г. Тука запевнив: "Ми, як міністерство, зробимо все можливе, щоб логістика відбулася на найвищому рівні, щоб не було жодних перешкод. Є всі домовленості з Міністерством внутрішніх справ щодо супроводу, адже на території Донецької та Луганської області розташована велика кількість блокпостів".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА