15:51 20.06.2018

Учасники київської акції за сімейні цінності подали 9 скарг до прокуратури на дії поліції

2 хв читати

Київ. 20 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Представники націоналістичних організацій, які постраждали від дій поліції Києва під час проведення акції за сімейні цінності в Києві 17 червня, подали до прокуратури 9 скарг.

Як розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу керівник "Правого сектора" в Києві Володимир Загазей, активісти розцінюють діяльність ЛГБТ-організацій як "окупацію душ громадян", тому свою акцію проводили у вигляді протесту проти "Маршу рівності", який відбувся у столиці.

"Сім'я - це основа громадянської безпеки. А діяльність таких організацій спрямована проти сім'ї, тому становить загрозу національній безпеці ... Але поліція поводилася агресивно й не мала права розганяти наш мирний протест", - зазначив він.

У свою чергу громадський діяч, представник організації С14 Андрій Медведько нагадав, що через проведення "Маршу рівності" в центрі столиці в неділю було перекрито багато вулиць і кілька станцій метро.

"Поліція по-звірячому побила учасників акції проти маршу. В одного учасника зламана нога, у дівчини - черепно-мозкова травма, зникли особисті речі", - розповів активіст, звинувативши в організації побиття керівництво патрульної поліції Києва та столичного главку Нацполіції.

А.Медведько нагадав, що в забезпеченні порядку були задіяні понад 5 тис. правоохоронців, із них 2,5 тис. - військовослужбовці Нацгвардії, а також 300 представників поліції спецпризначення.

"Кожному учаснику пообіцяли премію від 500 до 1 тис. грн. За що ці премії?" - запитав громадський діяч.

Керівник "Інституту правозахисту суспільства" Юрій Ноєвий особливо наголосив, що акція за сімейні цінності відбувалася законно й мирно.

"Ми представляли позицію більшості. Згідно з соцдослідженнями, сімейні цінності підтримують 95% українців. Причина, чому ми вийшли на цю акцію, в політиці, яку проводять у країні, що заперечує низку основоположних документів, зокрема Конституцію України", - розповів він.

Загалом, за даними учасників прес-конференції, 17 червня затримали 56 учасників протесту проти "Маршу рівності", 20 з них дістали тілесних ушкоджень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА