14:07 10.07.2018

95% обшуків у Криму відбуваються у кримських татар - Джемілєв

2 хв читати

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, український парламентарій Мустафа Джемілєв повідомив, що 95% обшуків в окупованому Криму стосуються кримських татар.

"Зараз сказати точну кількість обшуків неможливо, але ще кілька місяців тому ми виходили з цифри у 800 обшуків з моменту окупації. Близько 95% з них припадають все-таки на кримських татар... За орієнтовними даними, виїхали з Криму близько 20-25 тис. кримських татар", - сказав М.Джемілєв на прес-конференції "ФСБ проти Меджлісу: як російська влада продовжує звинувачувати кримських татар у тероризмі" у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, відповідно до доокупаційної статистики, кількість кримських татар становила 280 тис., це 13% населення Кримського півострова.

"Згідно з тим самим перепис, який вони (окупаційна влада Криму - ІФ) провели в жовтні 2014 року, вже виходило, що кримських татар вже не 13,5%, а 10,5%. Етнічних українців до окупації офіційна статистика визначила у 24,5%, а відповідно до нового перепису виявилося, що етнічних українців 15,5%", - додав М. Джемілєв.

І висловив припущення, що різке скорочення серед населення кримських татар і етнічних українців могло бути викликано страхом або неучастю людей в перепису.

У свою чергу, голова правління громадської організації "КримСОС" Таміла Ташева уточнила, що зараз відомо про 95 кримінальних справ на території Криму. "62 людини з 95 є кримськими татарами. 45 вже є обвинувальних вироків ... 65 осіб зараз вже перебувають у місцях позбавлення волі і 30 - під умовними термінами", - поінформувала вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА