15:01 14.08.2018

Звіт Управління ООН із прав людини щодо подій в Іловайську 2014 року містить у неточності та неправду - добровольці батальйону "Донбас"

2 хв читати

Київ. 14 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Добровольці батальйону "Донбас" обвинувачують Управління комісара ООН із прав людини вупередженості та необ'єктивності під час підготовки звіту про порушення прав людини під час боїв за Іловайськ в серпні 2014 року.

"Події, зазначені в звіті, стосуються 24-28 серпня. На думку укладачів звіту, цими днями мали місце тортури, тримання у нелюдських умовах, розстріли, наводять якихось бійців "Донбасу", які здійснювали це все, наприклад якийсь боєць із позивним "Кат", - розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" засновник і почесний командир батальйону "Донбас", народний депутат України Семен Семенченко.

У свою чергу другий командир батальйону Анатолій Виногродский повідомив, що в звіті неточно зазначено хронологію подій та учасників боїв.

"Перші бої за Іловайськ розпочалися 4 серпня. Там брали участь батальйон "Кривбас" і Збройні сили України. Однак у звіті зазначається, що це все сталося лише 10 серпня і батальйон "Кривбас" там не згадують. Перший невдалий штурм Іловайська – батальйони "Донбас" і "Шахтарськ", але чомусь забуті ЗСУ та полк "Азов". Школа №14 була зайнята не 18-19 серпня, а в ніч із 16 на 17 серпня", - розповів він.

Також, за словами А.Виногродского, в звіті наведено інформацію про нібито катування та нелюдське ставлення українських добровольцівдо місцевих жителів, проте насправді таких фактів не було.

За його словами, укладачі звіту до бійців батальйону "Донбас" за інформацією не зверталися.

У зв'язку з цим С.Семенченко зазначив, що на вівторок у нього запланована зустріч із главою Моніторингової місії ООН із прав людиниФіоною Фрейзер. "Я планую звернути її увагу про необхідність діяти згідно договору, в якому чітко прописано, що моніторинг має здійснюватися відповідно до принципів ООН - неупередженості, об'єктивності та прозорості. Якщо ви берете дані з окупованих територій, то візьміть також дані від людей, яких ви обвинувачуєте", - сказав він.

Депутат також обурився тим, що в звіті вживаються терміни "збройні групи" замість "загарбники" та "російські військові".

С.Семенченко також наголосив, що до батальйону "Донбас" входили в основному жителі окупованого Криму та Донецької та Луганської областей, "тому ні про яку ненависть, яку нам приписують, не йдеться - я ні разу не зустрічав ситуації, коли б наш боєць поводився вороже до місцевих ".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА