15:15 20.09.2018

Перехід на електронні торги підвищить ціни на права оренди земельних ділянок на 20% - гендиректор СЕТАМ

2 хв читати

Київ. 20 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Генеральний директор ДП "СЕТАМ" OpenMarket Віктор Вишньов оцінює потенційне зростання цін на права оренди земельних ділянок після старту електронних торгів із використанням технології блокчейн у 20%.

"Цей прогноз ми взяли з наших показників реалізації арештованого майна після впровадження технології блокчейн. Сьогодні зростання там становить близько 18%, і сфера реалізації прав на землю теж має потенціал зростання ціни", - сказав він під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс- Україна" "OpenMarket (ДП "СЕТАМ") став майданчиком для продажу прав оренди державної землі" у четвер.

Він нагадав, що пілотний проект щодо реалізації прав оренди земельних ділянок у держвласності через майданчик СЕТАМ стартував 17 вересня, в системі зареєстровано перші десять лотів із п'яти регіонів України.

Як зазначив В.Вишньов, Земельний кадастр містить низку архаїчних норм про здійснення публічних аукціонів: вимагає розпочинати аукціон з оголошення ціни та трьох ударів гонга, видавати квитки учасникам, а завершувати торги звуковим сигналом.

"Цей експеримент - це виклик для СЕТАМ і Держземкадастру, тому що потрібно було адаптувати норми здійснення публічних аукціонів, які містить Земельний кодекс, і ті правила, які було зафіксовано в постанові уряду про пілотний проект", - прокоментував він.

Він також зазначив, що протягом двох тижнів підприємство планує ввести до системи торгів земельні ділянки з усіх регіонів України.

Як повідомлялося, ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України розпочало електронні торги з прав оренди земельних ділянок у держвласності 17 вересня, торги щодо них відбудуться не раніше ніж через 30 днів. Водночас земельні аукціони традиційного формату продовжують діяти до внесення змін до Земельного кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА