16:36 24.09.2018

Профільні спеціалісти розраховують на схвалення урядом програми із серцево-судинних захворювань

2 хв читати

Київ. 24 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Профільні асоціації сподіваються на схвалення на рівні Кабінету Міністрів України програми щодо профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.

"Асоціація кардіологів України розробила п'ятирічну програму профілактики, лікування та реабілітації після хвороб системи кровообігу. Її було презентовано минулого року, проте, на жаль, поки що не вдалося її погодити на рівні Кабінету Міністрів України, але цього року продовжуватимемо роботу, щоб цю програму було прийнято на державному рівні", - заявив під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" президент Асоціації кардіологів України Володимир Коваленко.

Він зазначив, що програма, спрямована на зменшення рівня смертності від серцево-судинних захворювань, поліпшення якості та збільшення тривалості життя, передбачає комплекс медично-соціальних заходів, серед яких, зокрема, формування відповідального ставлення пацієнта до свого здоров'я, виявлення чинників ризику, діагностика найбільш поширених захворювань, які призводять до високої смертності у зв'язку з ССЗ, лікування ССЗ на первинному і на спеціалізованому рівні меддопомоги.

Коментуючи проблему серцево-судинних захворювань в Україні, він також відзначив роль розвитку електронної медицини, яка дасть змогу впроваджувати і використовувати сучасні технології для моніторингу стану пацієнта, діалогу між ним і лікарем, виявленням чинників ризику, які можуть стати причиною раптової сердечної смерті (РСС).

У свою чергу президент Асоціації аритмологів України Олег Сичов наголосив на необхідності забезпечення наявності в громадських місцях дефібриляторів.

Нині серцево-судинні захворювання в структурі смертності становлять 67%. При цьому хронічні форми ішемічної хвороби серця є найпоширенішими причинами смертності від ССЗ, зокрема і РСС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА