16:14 01.10.2018

Кіровоградський облонкодиспансер запустив систему телемедицини

2 хв читати

Київ. 1 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кіровоградський обласний онкологічний диспансер (КООД) і компанія "Медстар Солюшенс" запустили систему дистанційної допомоги онкологічним хворим із використанням технологій телемедицини.

Як повідомив на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок народний депутат, почесний голова Асоціації онкологів України Костянтин Яриніч, проект передбачає дистанційні консультації фахівців Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру з можливістю передання результатів обстежень, зокрема радіологічних досліджень КТ і МРТ.

Він зазначив, що телемедичні технології дозволяють надати високоспеціалізовану медичну допомогу в умовах гострого дефіциту медичних кадрів.

"Думаю, що телемедичні технології дозволять нам вирішити цю проблему. Іноді немає поруч спецпаліста, який може розшифрувати отримані під час обстеження в місцевій лікарні дані. За можливості заходженя на створювану сьогодні платформу лікар може надіслати ці дані до КООД, де буде забезпечено доступ до лікарів, які надають такі консультації", - сказав він.

За словами К.Яриніча, онкологічна телесистема також передбачає можливість проведення консиліумів.

"Раніше телемедицина видавалася як просто розмова за допомогою скайпу. Але зараз це - передання об'єктивних даних обстежень, можливість використовувати історію хвороби пацієнта", - сказав він.

Як повідомив, у свою чергу, виконавчий директор ТОВ "Медстар-Солюшнс" Антон Іванкін, проект передбачає використання хмарних технологій, що надають можливість медичним установам відмовитися від витрат на придбання серверів для зберігання і обробки медичної інформації. При цьому дані пацієнта мають високий рівень захисту як під час зберігання, так і під час передання даних.

Він також зазначив, що використання хмарних технологій допоможе забезпечити швидкий обмін даними між усіма учасниками процесу, які залучені до лікування пацієнтів.

А.Іванкін наголосив, що застосування хмарних технологій дозволяє провести інформатизацію українських медустанов зі значною економією коштів.

Він також зазначив, що розроблена компанією система надає змогу використовувати дані, що містяться в електронній карті пацієнта.

"Компанія "Медстар Солюшенс" перша в Україні отримала атестат відповідності міжнародним стандартам захисту даних (КСЗІ) на хмарну медичну інформаційну систему", - сказав він.

Як повідомив К.Яриніч, систему дистанційної допомоги онкохворим буде презентовано Асоціації онкологів України.

Як повідомлялося, "Медстар Солюшенс" в 2017 році впровадила пілотний проект "Електронний рецепт "Медстар" електронної системи контролю рецептів і медикаментів за програмою реімбурсації "Доступні ліки" в Дніпровському районі Києва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА