12:57 09.10.2018

У Харкові голова обладміністрації Світлична та мер Кернес мають найбільшу підтримку як місцеві політики - соцопитування

2 хв читати

У Харкові голова обладміністрації Світлична та мер Кернес мають найбільшу підтримку як місцеві політики - соцопитування

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична та мер Харкова Геннадій Кернес є регіональними лідерами, а співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко лідирує в президентському рейтингу, свідчать результати дослідження соціально-політичної ситуації в Харківській області.

Дослідження провели спільно Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка, Центр соціальних і маркетингових досліджень SOCIS та центр "Соціальний моніторинг".

Згідно з опитуванням, результати якого презентували в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок, серед місцевих політиків найбільш позитивно жителі Харківської області ставляться до Ю.Світличної (67% опитаних висловилися позитивно) і Г.Кернеса (62%).

За ними йдуть співголова партії "Наш край" Олександр Фельдман (40%), голова партії "Наші", позафракційний народний депутат Євген Мураєв (31%) і народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін (23%).

На запитання про те, кому з регіональних лідерів віддали б перевагу, респонденти назвали Ю.Світличну (46% опитаних у Харківській області та 29% у Харкові) і Г.Кернеса (25% і 42%). Із суттєвим відривом за ними йдуть Є.Мураєв (8%) та О.Фельдман (6% і 8%).

Серед загальнонаціональних політичних і громадських діячів найбільш позитивно жителі Харківської області ставляться до артиста Володимира Зеленського (46% повністю або скоріше позитивно).

Згідно з результатами опитування, президентський рейтинг потенційних кандидатів виглядає так: лідер партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко (16% по області та 14% у м. Харкові), лідер партії "За життя" Вадим Рабінович (6% і 10%), В.Зеленський (по 7%), лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (по 7%), президент України Петро Порошенко (9% і 4%).

Якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради, найбільшу підтримку жителів Харківської області отримали б партії "Опозиційний блок" (17% у Харківській обл. та 15% у Харкові), "За життя" (7% і 8%), "Батьківщина" (по 7%), партія В.Зеленського "Слуга народу" (по 7%), "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (8% і 5%).

Про готовність взяти участь у голосуванні на президентських і парламентських виборах, якби вони відбулися найближчої неділі, заявили три четверті опитаних.

Майже чверть респондентів (24%) сказала, що підтримує ініціативу президента України про створення незалежної помісної Української православної церкви, 47% - не підтримують, 30% не змогли визначитися з відповіддю.

Польова частина опитування проводилася 11-24 вересня 2018 року. Загалом опитано 7 тис. 998 респондентів у Харківській області методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка вибірки становить 0,67-1,12%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА