14:39 31.10.2018

Законопроект про спрощену реєстрацію новонароджених може бути ухвалено до кінця року - нардеп Березенко

2 хв читати

Київ. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Законопроект "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання в Україні", що передбачає спрощену процедуру реєстрації новонароджених, Верховна Рада може ухвалити вже до кінця поточного року, сподівається автор проекту закону, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

На прес-конференції в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна" депутат розповів, що законопроект уже зареєстровано в парламенті під №9218. "Сподіваюся, що найближчим часом його буде розглянуто в стінах Верховної Ради для включення до порядку денного і потім буде передано до профільного комітету - комітет з прав людини", - сказав він.

Парламентар наголосив, що розраховує на консолідацію голосів щонайменше фракцій "БПП" і "Народного фронту", оскільки співавтором цього законопроекту є нардеп Антон Геращенко з фракції "Народний фронт".

За його словами, фракція "БПП" пропонуватиме винести це питання на погоджувальну раду керівників депутатських групи і фракцій наступного понеділка, а у вівторок у першому блоці питань можливий розгляд цієї ініціативи, після чого законопроект буде направлено в комітет.

Відповідаючи на запитання про те, коли закон може бути ухвалений у цілому, депутат сказав: "Я сподіваюся, що ми зможемо в разі наполегливої спільної роботи провести цей закон до кінця року". С.Березенко додав, що через півроку після ухвалення, тобто до літа наступного року, цей закон набуде чинності і буде впроваджений в Україні.

Депутат розповів, що законопроект пропонує спрощену процедуру реєстрації дітей - надання такого сервісу безпосередньо в пологовому будинку.

"Понад 60% дітей після народження фактично до повноліття ніде не зареєстровані. Це пов'язано з багатьма проблемами, зокрема майнового характеру, які виникають під час появи дитини", - зазначив він.

Таким чином, як пояснив депутат, законопроект передбачає, що в результаті звернення матері до пологового будинку, де народилася дитина, можна одразу отримати вісім послуг, зокрема: держреєстрація народження, реєстрація місця проживання новонародженого, призначення соціальної допомоги при народженні, реєстрація дитини в електронній системі охорони здоров'я для визначення педіатра, визначення громадянства дитини, видача довідок батькам багатодітної родини.

У свою чергу екс-міністр внутрішніх справ і державного управління Словенії Грегор Вірант розповів про впровадження в Сербії подібної законодавчої норми, наголосивши, що це дало позитивний результат. За його словами, нині 90% реєстрації новонароджених і супутніх адміністративних послуг здійснюється саме в такому форматі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА