12:23 01.11.2018

Гриценко й Тимошенко перемагають своїх потенційних суперників у другому турі виборів президента в комбінаціях із чотирьох претендентів - опитування

2 хв читати

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко і лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко мають великі шанси на перемогу в другому турі виборів президента України при моделюванні можливих пар серед чотирьох потенційних претендентів, при цьому в разі боротьби між ними А.Гриценко незначно випереджає Ю.Тимошенко (26,9% проти 24,8%).

Такі дані спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг", презентованого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

У разі виходу до другого туру А.Гриценка та Петра Порошенка лідер "Громадянської позиції" виграє в нинішнього глави держави з результатом 33,1% проти 14,3%.

У разі виходу до другого туру А.Гриценка та Ю.Тимошенко він перемагає лідерку "Батьківщини" з результатом 26,9% проти 24,8%.

Співголову фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка А.Гриценко перемагає з результатом 31,3% проти 15,9%.

У разі виходу до другого туру Ю.Тимошенко та П.Порошенка лідерка "Батьківщини" виграє в нинішнього президента з результатом 30,7% проти 15,1%.

У разі виходу до другого туру Ю.Тимошенко та Ю.Бойка вона перемагає з результатом 30,2% проти 16,8%.

Якщо до другого туру вийдуть П.Порошенко та Ю.Бойко, рівень їх підтримки серед респондентів приблизно однаковий - 20% у президента проти 20,2% у його потенційного опонента.

Під час опитування було отримано дані, що на виборах президента України в першому турі за Ю.Тимошенко готові проголосувати 13,4% українців, за шоумена Володимира Зеленського - 7,6%, за нинішнього президента П.Порошенка та лідера партії "Громадянська позиція" А.Гриценка - по 7%, за співголову фракції "Опозиційний блок" Ю.Бойка - 6,9%.

Під час дослідження було опитано 13684 респонденти. Опитування проводилося з 28 вересня по 16 жовтня 2018 року на всій території України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 0,85%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА