12:49 01.11.2018

До Ради мають шанс пройти шість партій, лідирує "Батьківщина" - опитування

2 хв читати

Київ. 1 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби зараз відувалися вибори до Верховної Ради, за ВО "Батьківщина" проголосували б 13,9% українців, за "Опозиційний блок" - 7,2%, за "Громадянську позицію" - 6,9%, за партію "Слуга народу" - 6,4%, за "Блок Петра Порошенка" Солідарність "- 5,9%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 5,2%.

Саме ці партії мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр, згідно з даними спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг", презентованого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Партія "За життя" отримує підтримку 3,5% опитаних, "Самопоміч" - 3,3%, "Свобода" - 2,2%, Аграрна партія і "Укроп" - по 1,1%. Інші партії набирають менше 1%.

При цьому за якусь іншу партію готові проголосувати 2,4% респондентів, вагалися з відповіддю 20,3% і не голосували б 14,7%.

Серед тих, хто визначився і голосуватиме на виборах, 21,4% готові підтримати "Батьківщину", 11,3% - "Опозиційний блок", 10,5% - "Громадянську позицію", 9,8% - "Слугу народу" , 9,1% - БПП, 8,1% - Радикальну партію, 5,4% - "За життя", 5% - "Самопоміч", 3,4% - "Свободу".

72,3% опитаних мають намір або більше схиляються до того, щоб взяти участь у виборах до Верховної Ради, 21,9% - не мають наміру голосувати або схиляються до цього.

Під час дослідження було опитано 13 684 респонденти. Опитування тривало з 28 вересня до 16 жовтня 2018 року на всій території України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках не перевищують 0,85%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА