13:20 29.11.2018

Головне завдання Міністерства ветеранів - дати реальні інструменти впливу ветеранському руху, заявили у ветеранських організаціях

2 хв читати

Київ. 29 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Ветеранські організації України схвалюють створення Міністерства у справах ветеранів та очікують, що новостворений орган надасть дієві інструменти для вирішення питань учасників антитерористичної операції.

"Ми схвалюємо створення Міністерства ветеранів, вітаємо новопризначеного пані міністра (міністра у справах ветеранів Ірину Фріз - ІФ) і бажаємо їй успіху... Ми готові до співпраці з новим міністерством і вважаємо, що головне завдання цього міністерства - надати дієвий інструмент для впливу всього того ветеранському руху, яке по суті вже три роки це міністерство собою замінює", - розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер представник громадської організації "Київська міська спілка ветеранів АТО" Антон Колумбет.

За його словами, наразі ветеранські та волонтерські організації займаються функціями, які має виконувати держава, а саме: надавати соціальні послуги, консультації та допомогу ветеранам.

"Так що головне завдання міністерства - упорядкування цього всього та надання цим діям ефективності", - сказав А.Колумбет.

Він також звернув увагу на те, що міністерство, будучи суб'єктом законодавчої ініціативи, зможе врегулювати законодавчі прогалини, що наявні нині. "Ми втомилися боротися із законами, які ухвалюють без нашої участі, ми втомилися боротися з наслідками замість того, щоб боротися з причинами", - додав він.

За його словами, ветеранські організації вже готують перелік актуальних законодавчих ініціатив.

Також А.Колумбет наголосив, що все це не буде можливим без повноважень нового міністерства.

"Міністерство ветеранів має отримати повноваження відповідно до свого положення", - сказав він.

У свою чергу представник громадської організації "Ветеранський рух України" Євген Турчак наголосив, що в законодавчому руслі йдеться про необхідність зміни закону про ветеранів, також необхідно прописати нові критерії отримання статусу учасника бойових дій і переглянути видані посвідчення учасника бойових дій.

Представник Харківської обласної спілки ветеранів АТО Влад Якименко зазначив, що у служби ветеранів, яка існувала раніше не було повноважень для вирішення цілої низки питань.

"Ми хотіли б в новоствореному міністерстві побачити по-справжньому дієвий орган, здатний вирішити більшу частину питань ветеранів АТО, матеріальні проблеми. Йдеться про ті самі квартири, землі, соціальну і трудову реабілітації", - сказав В.Якименко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА